Cześć, od kilku dni jestem na diecie - chcę lekko zredukować, ale zrobić to z głową, by nie obniżyć regeneracji, więc zdecydowałam się na dietetyka sportowego i klinicznego jednocześnie. Cele to lekka redukcja, nabranie dobrych nawyków żywieniowych, likwidacja kompulsów na punkcie słodyczy. 158 cm, 48,5 kg, BMI w normie, ale taki typ budowy, że jest warstwa tkanki tłuszczowej, której mogę się pozbyć. Z racji 5 treningów biegowych (kilometraż z reguły 60-70 km) i 3 uzupełniających na początek kcal mam sporo - 2070 kcal, rozkład białek, tłuszczów, węgli - procentowo B/T/W - 24/23/53, ilościowo w gramach 100/90/215, 4 posiłki. Sporo białka i tłuszczów, ale posiłki dzięki temu sycą.
A pytanie moje - ciekawa jestem jak u Was wyglądają makra, jaki macie stosunek węglowodanów do pozostałych składników albo jak na kilogram masy ciała to wygląda?
Obawiałam się, że mało węgli, ale ponoć tyle jest ok, poniżej 180 g nie powinnam schodzić (3,7g na 1 kg masy ciała)
_________________ https://www.instagram.com/jnalew/
Blog treningowy Blog - komentarze
5 km 20:11 (asfalt, atest), 16.09.2018r. 10 km 42:49 (asfalt, atest), 08.12.2018r. 21,097 km 1:39:37 (asfalt, atest), 16.06.2018r.
|