Ankieta dla osób biegających/ uprawiających jogging.

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
taml
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witajcie serdecznie! Jestem tu nowa :ble:
Jako, że jest to miejsce pełne biegaczy byłabym ogromnie wdzięczna gdybyście pomogli mi przy badaniach do pracy licencjackiej! Mam do wypełnienia ankietę na temat jakości życia osób uprawiających jogging. :jatylko:

Ankieta jest anonimowa i zawiera 17 pytań. Byłabym oczywiście ogromnie wdzięczna gdybyście napisali też swoje sugestie co do pytań :jatylko:

Tutaj link: http://www.interankiety.pl/interankieta ... ae157c36ec

W razie czego mój email: taml@tlen.pl
Pozdrawiam i dziękuję!! :)))
PKO
Awatar użytkownika
Buniek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:35
Życiówka w maratonie: 2:57:09

Nieprzeczytany post

Wiem, że to tylko semantyka, ale ja nie uprawiam joggingu, a bieganie. Reaguje wręcz alergicznie na to słowo.

Dlaczego używasz ciągle słowa jogging, a nie bieganie?
Krzysiek
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Buniek pisze:Dlaczego używasz ciągle słowa jogging, a nie bieganie?
Może koleżanka jest joggerką. Dzięki za wpis, dzięki niemu ja się nie zdenerwuję ;-)
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

Jeszcze muszę wiedzieć, jaka różnica dla koleżanki jest miedzy joggingiem a bieganiem.
taml
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Hej, dzięki za wszystkie odpowiedzi. Piszę pracę o joggingu. Wszyscy wiemy, że jogging to odmiana biegu z różnicą sposobu i intensywności treningu jednak zalety są bardzo podobne. Nie ma się czego czepiać. W sumie najbardziej zależy mi po prostu na odpowiedziach osób aktywnych. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Buniek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To tak jakbyś kierowała ankietę do studentów. I używała cały czas słowa żak, a nie student. Niby znaczy to samo ale jest do czego się czepiać. Szczególnie jak sama twierdzisz "jogging to odmiana biegu z różnicą sposobu i intensywności treningu". Ja nie uprawiam odmiany biegania zwanej joggingiem, tylko tą zwaną bieganiem.
Krzysiek
taml
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Buniek pisze:To tak jakbyś kierowała ankietę do studentów. I używała cały czas słowa żak, a nie student. Niby znaczy to samo ale jest do czego się czepiać. Szczególnie jak sama twierdzisz "jogging to odmiana biegu z różnicą sposobu i intensywności treningu". Ja nie uprawiam odmiany biegania zwanej joggingiem, tylko tą zwaną bieganiem.

Jogging to też bieganie :) :ble:
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Rolli pisze:Jeszcze muszę wiedzieć, jaka różnica dla koleżanki jest miedzy joggingiem a bieganiem.
Może ...
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
WhiteStripe
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 48,39

Nieprzeczytany post

Mimo, że też tylko biegam to ankietę wypełniłem. Pozdrawiam!
Warszawianka90
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Biegam rekreacyjnie, odpowiedziałam pozdrawiam :hej:
taml
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

WhiteStripe, Warszawianka- dziękuję! :jatylko: O odpowiedzi takich osób mi chodzi :)) Tak czułam, że znajdę tu pomoc, tylko dziwi mnie poruszenie osób, które nie chcą odpowiedzieć na ankietę- nie o nie. Po co te złośliwości i zbędne komentarze :)
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

te komentarze nie są zbędne, ale istotne, a fakt, że je zbywasz i nie potrafisz przyjąć do wiadomości komunikowanych treści świadczy o tym, że nie zależy ci na poważnym zbadaniu tematu.

może dlatego nie wypełnię ankiety i może dlatego twoja praca będzie słaba.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
Buniek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

taml pisze: ...
Byłabym oczywiście ogromnie wdzięczna gdybyście napisali też swoje sugestie co do pytań :jatylko:
...
taml pisze:..., tylko dziwi mnie poruszenie osób, które nie chcą odpowiedzieć na ankietę- nie o nie. Po co te złośliwości i zbędne komentarze :)
Jeżeli interesuje Cię zdanie ludzi wszystkich ludzi biegających. To zastąp słowo jogging słowem bieganie. Jeżeli interesuje Cię zdanie węższej grupy osób, tych które uprawiają jogging to wyjaśnij jak rozumiesz to pojęcie.
Krzysiek
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Jogging kłoci sie z "treningiem". A w jednym z pytań używasz określenia "trening biegowy". Kolegom chodzi o to, ze zabrałaś sie za temat nie bardzo rozumiejąc co analizujesz, sama nie rozumiesz różnic i w związku z tym poświęcenie czasu na te ankietę to strata czasu bo nic wartościowego z niej nie powstanie.
taml
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Z tego co wiem to jogging może być treningiem biegowym, bo jest to bieg tylko wolniejszym tempem. Jeśli aktywność fizyczna jest wyznaczana na dany dien czas itd... to jest to trening. Bez dwóch zdań. Nikt nie może mi napisać czy mam pojęcie o tym co piszę czy nie. Powtórzę jeszcze raz: jogging jest to rodzaj biegania, wolniejszego, mnie intensywnego ale nadal biegania. Także miałam prawo napisać o tym na forum dla biegających. Nie napisałam tego w wątku dla maratończyków tylko w wątku ogólnym. Nie rozumiem Państwa poruszenia. Osoby chętne zapraszam do wypełnienia zaś osobom, które nie mają na to ochoty i kłócą się z pytaniami- dziękuję. Pozdrawiam :) :hej:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ