Cześć.
Wiem że część tematów w dziale kontuzja wiąże się z kolanami i może to być już nudne dla niektórych osób. Jednak postaram się opisać mój problem.
Od stycznia mam problem z prawym kolanem. Nie przeszkadza to w normalnym funkcjonowaniu, ani nawet w normalnym' bieganiu. Problem polega na tym że kolano zaczyna boleć np. po 5km biegu lub innych ćwiczeniach przy próbie wyprostowania przy dużym obciążeniu(schody, mocny podbieg). Ból jest kłujący i obejmuje nieraz całe kolano, nie potrafię opisać gdzie boli najbardziej. Byłem już z tym u fizjoterapeuty i ortopedy. U fizjo za dużo się nie dowiedziałem. Natomiast ortopeda zrobił USG, obejrzał zdjęcie RTG i stwierdził że nic nie widać. Nic więcej się nie dowiedziałem... Dzisiaj jestem umówiony u ortopedy na serię zastrzyków: Diprophos + Lignocainum hydrochloricum.
Czy miał ktoś może podobny problem, lub spróbuje mnie nakierować w którą stronę mam iść z diagnozą?
Kłucie w kolanie(schody)
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 44:29
- Życiówka w maratonie: 4:09:22
Ja mam taki sam problem od prawie roku, zaczął się po Orlen Maratonie. Zaliczyłem kilku ortopedów i fizjoterapeutów, byłem 2 razy na USG. Co prawda wykazało ono zwyrodnienie łąkotki przyśrodkowej, ale żaden z ortopedów, nawet sportowy nie uznał za właściwe robić artroskopie. Od lutego przestałem biegać, ale nic to nie zmienia, zastanawiałem się nad zastrzykiem i tu prośba do Ciebie, proszę daj znać czy Ci pomogą.
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam ponownie.
Jestem już prawie tydzień po zastrzyku. Sam zabieg bezbolesny. Na drugi dzień odczuwałem jakby zmęczenie w nodze które przeszło po 1 dniu. Pierwszy bieg zaliczyłem w piątek i po biegu kolano już nie bolało/kuło. Na razie widzę poprawę i myślę że to właśnie dzięki temu zastrzykowi. Zobaczymy jak będzie dalej.
Jakby się coś zmieniło to jeszcze będę pisać.
Pozdrawiam
Jestem już prawie tydzień po zastrzyku. Sam zabieg bezbolesny. Na drugi dzień odczuwałem jakby zmęczenie w nodze które przeszło po 1 dniu. Pierwszy bieg zaliczyłem w piątek i po biegu kolano już nie bolało/kuło. Na razie widzę poprawę i myślę że to właśnie dzięki temu zastrzykowi. Zobaczymy jak będzie dalej.
Jakby się coś zmieniło to jeszcze będę pisać.
Pozdrawiam