trening po grypie?

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
ansz
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Pewnie to juz bylo, ale mnie tu nie bylo ;)
Jestem swiezo po grypie , jeszcze kaszle i jestem slabowata.... Biegaczem tez jestem poczatkujacym.a do tego wage mam ho,ho ! Juz mam dosc tego chorowania i chcialabym wrocic do biegania ( na razie na biezni bo u nas sniegi po pas i lod) .
Do tej pory stosowalam program " z kanapy na 5 km"
Jak wrocic do formy po grypie?
PKO
nokss
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wracaj powoli i zanim zaczniesz biegać upewnij się, że już Ci choroba przeszła. Ja rok temu biegałem z kaszlem i z niezaleczoną grypą i wybiegałem sobie zapalenie płuc. Miałem 3 miech przerwy od biegania:-(
Teraz też coś mnie dopadło i zrobiłem sobie przerwę, już czwarty dzień:-(
ansz
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ok. Wlasnie to zastanawiam sie czy na poczatku niezrobic sobie tygodnia marszowego.dzis bylam w lesie i wrocilam z napadami kaszlu i przepocona.

Zdarzalo sie wam wrocic na pelne obroty do pracy ale nie dontreningu po chorobie?
lalamido4
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Chyba lepiej na początku ćwiczyć w domu lub iść na siłownię, niż od razu po chorobie puścić się na głęboką wodę. Póki co, moja przygoda z bieganiem jest bardzo krótka, więc nie miałem jeszcze takiej sytuacji. Wydaje mi się jednak, że tak na zdrowy rozsądek, najpierw trzeba w stu procentach wyzdrowieć, aby organizm był przygotowany do nowego wysiłku fizycznego.
Awatar użytkownika
banan85
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Spokonie można iść na dwór biegać, ale pierwszy tydzień spokojnie bez szaleństw
Awatar użytkownika
kuczi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:20
Życiówka w maratonie: 3:30:12
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Lepiej biegać jak iść na siłownię. Jak to się mówi, katar wysmarkasz na bieganiu a serce niestety przy machaniu sztangą dostaje w "dupę" ;)
ansz
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Okazalo sie to nietakie latwe. Niby grypa sie skonczyla po 2 tygodniach ale caly czas wleka sie pozostalosci...Ciagle czekam i wystawiam czujki czy juz moge. Myslicie ze mozna byc uzaleznionym od ruchu? Wyraznie mam niedobory... Na dworze nie da sie trenowac , bo w tym tygodniu ciagle diabelna zamiec.
nokss
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kuczi pisze:Lepiej biegać jak iść na siłownię. Jak to się mówi, katar wysmarkasz na bieganiu a serce niestety przy machaniu sztangą dostaje w "dupę" ;)
Doświadczenie mówi mi coś innego. Na siłce nie raz robiłem trening będąc dość dobrze przeziębiony. Trening robiłem w tedy w bluzie, trening nie jakiś siłowy tylko ogólnorozwojowy i maks 50min. Dużo w tedy piłem, się wypociłem, potem szybko do domu, prysznic i do łóżka. - Serce w nic nie dostawało :oczko:
Teraz jak mnie coś dopadło, to odpuściłem bieganie, ale na siatkę w tygodniu poszedłem, też udało mi się wypocić to i owo i pomogło.
ansz pisze: Myslicie ze mozna byc uzaleznionym od ruchu?
Nawet trzeba :hahaha:
ansz
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Zasiegnelam jezyka na Wyzszej szkole sportowej u tubylcow. Odradzili wszelki trening podczas choroby,a po powrocie do zdrowia treningi bez przeciazen. Ponoc w ten sposob najszybciej wroce do formy ....? Sprawdzam zalecenie. I juz sie ciesze bo dzis muj pierwszy trening w budynku po chorobie :) kkkkk...ale sie ćiesze! Jak glupia :)
ansz
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Dzis byl pierwszy trening po grypie. Tydzien od wstania z wyrka.
Tarnovia
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 44:25

Nieprzeczytany post

JA po grypie niestety nie mogę sie ogarnąć. Grypa ladnie wyleżana. 2 tygodnie minely. Przerwy bylo w sumie 10 dni bez biegania, mam wrażenie jakbym z pol roku sie nie ruszał. Po 12 km kolana mnie zaczęly boleć a biegalem to z palcem w nosie. A Zejscie na 5:00 na km to prawdziwe wyzwanie, mimo że 10 dni wcześniej owe 12 km robilem treningowo w takim tempie. Nie chce mi sie wręcz wiezyc ze grypa tak mnie cofnęła w 10 dni w formie. Teraz mi psycha siadla bo 12-go polowka w Poznaniu a ja bez formy :( Jak żyć? Pomożcie.
5k:20:30
10k:43:25
21k-1:35:20
ansz
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Mogensobie tylko wyobrazic co czujesz. Grypa to cholera! I naprawde czlowiek slaby po. Ale dosc szybko sie wraca do formy. Pierwsze pare minut wrazenie wlewania lodu do pluc ale potem lepiej.

Niewiem co ci poradzic. U mnie 2 tydzien aktywnosci po grypie i kondycja lepsza niz przed.
Wiele ci niepomoge . trzymam kciuki! Tylko sie nieprzezieb!!!
Aska85
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Wszystko na spokojnie. Od razu po grypie szybko nie wrócisz do swojej poprzedniej formie. Ale po jakimś czasie będziesz nawet lepszy iż byłeś.
katarzynka86
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ja bym z grypą uważała. Trzeba mieć pewność, że wszystko już w porządku. Nie trzeba chyba przypominać jakie jest ryzyko powikłań w przypadku grypy, po co sobie fundować w ogóle ryzyko takich akcji. Już lepiej się nieco wstrzymać z treningiem
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ