Kontuzja stawu skokowego

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
micha7_81
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 41:35
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam serdecznie

Po przeprowadzeniu USG stawu skokowego dostałem następujący opis:

Ścięgno mięśnia piszczelowego tylnego o podwyższonej echogeniczności, z hiperchogenicznym pasmem w części tylnej - zmiany przeciążeniowe, stan po naderwaniu. W jego pochewce warstwa płynu o gr. do 2,9 mm. Przy jego przyczepie dystalnym hipoechogeniczna strefa przy zarysie kości - odczyn włóknisty

Wokół ścięgna m. zginacza palucha, na wysokości kości piętowej hipoechogeniczna strefa o gr. do 2,7 mm - sugeruje przyrost błony maziowej i usztywnienie troczka - palec trzaskający

Co sądzicie na temat tej diagnozy. Do ortopedy po jakiś zastrzyk czy do fizjoterapeuty
PB: 10 km - 41:35 (17.05.2014)
Blog | Komentarze
PKO
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Najrozsądniej będzie jak udasz się do dobrego lekarza. On powinien powiedzieć Ci co dalej. :taktak:
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
micha7_81
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 41:35
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Pewnie tak zrobie ze wybiore sie do lekarza. Tylko jakos nie podrodze mi do doktora. Sukces ze wogole zrobilem sobie to USG. Nie wiedzialem tylko ze do tych lekarzy trzeba tak dlugo czekac.

Myslalem ze uda mi sie przeczekac kontuzje. Jednak mimo nie biegania przez kilka miesiecy, po powrocie do biegania, powrócił tez ból. Może nie jest to jakis straszny ból, ale powoduje dyskomfort. W szczególności przy stawaniu na palcach albo rozciaganiu łydki. A po mocniejszym bieganiu nastepnego dnia kostka jest lekko spuchnieta. Jezeli nie prowadzil bym żadnej aktywnosci to nie sprawialoby mi to zadnego problemu. No moze za wyjatkiem trzaskania w kostce przy zginaniu palucha.
PB: 10 km - 41:35 (17.05.2014)
Blog | Komentarze
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ