Zapalenie przyczepu ścięgna

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
mortalwombat
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam,

Założyłem konto na forum, ponieważ kilka miesięcy temu nabawiłem się przykrej kontuzji. Chodzi o zapalenie przyczepu obwodowego mięśnia dwugłowego uda. Na początku trochę olałem sprawę, ponieważ nie wiedziałem co mi dolega i myślałem, że jest to zwykłe przetrenowanie. Z czasem zgłosiłem się do lekarza, który odkrył, że jest to właśnie zapalenie przyczepu. Od bodajże połowy września przyjmowałem u urtopedy blokady w postaci zastrzyków w ścięgno - ból przemijał, ale na następny dzień nie mogłem kompletnie ruszyć nogą a kolejnego dnia wszystko wróciło do normy- ścięgno dalej bolało. Lekarz przepisał mi leki, które nie pomagały tak samo jak fizjoterapia (laser i krioterapia). Postanowiłem zmienić lekarza, który po mojej pierwszej wizycie u niego, był trochę zaskoczony, że poprzednie metody nie pomogły. Zapisał mi ortezę, inne lekarstwa, kinesiotaping (plastry) oraz kolejne zabiegi (ultradźwięki, pole magnetyczne i fala uderzeniowa). Plastry trochę pomagajły, ale ból występuje nadal. Z ultradźwięków i pola magnetycznego zrezygnowałem, ponieważ nie widziałem efektów. Miałem również falę uderzeniową, 4 zabiegi co tydzień. Na początku zmiana była bardzo odczuwalna jednak 2 tygodnie po ostatnim zabiegu ból powrócił. Nie mogę chodzić, spać o bieganiu nie wspominając.
Chciałem dodać, że mam również problem z wyprostowaniem tej nogi, kiedy np. leże na plecach z podniesionymi nogami do góry (odkryłem to przez przypadek). Noga jest zgięta i dalej nie idzie. Co mam robić? Iść do kolejnego ortopedy? Trenować i rozruszać tą nogę? Z kontuzją walczę już praktycznie od maja 2014.
PKO
krzys1001
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:37:35
Życiówka w maratonie: 02:58:32

Nieprzeczytany post

Iść do fizjoterapeuty. Tylko nie do takiego co robi lasery, magnetoterapie itd, tylko do takiego co Ci manualnie popracuje nad Tobą.

I obejrzeć ten film https://www.youtube.com/watch?v=jBGLem4SCpY

Przeczytać ten wątek viewtopic.php?f=2&t=43836
Awatar użytkownika
synergia_mj
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Witaj!

Skoro ból się stale utrzymuje należy porządnie przebadać stawy skokowe,stawy stopy oraz mięśnie podudzia i stopy.
Napisz skąd jesteś,postaram się podpowiedzieć gdzie się udać.

pozdrawiam
mortalwombat
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Jestem z Grudziądza
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ