Od około 5 dni mam ciągly ból w udzie lewej nogi.Ból jest w jednym miejscu.Przez co cięzko mi jest sie schylic na prostych nogach i mam jakby blokade w krzyżu.Niestety musiałem przerwac bieganie na kilka dni przez co chodze wkurzony.
Pojechałem na biegówki i basen poniewaz chciałem sie inaczej rozruszac jednak ból nie ustąpił.
Lekarz na dyżurze światecznym przepisał mi Nimesil i maść -niestety nie pomogło mi.
Na bol pozostaje ketonal choć tez sobie średnio radzi.
Macie może jakie rady jak sie tego pozbyc?
Rwący i ostry ból w udzie lewej nogi
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
sklep z grzejnikami http://www.iterma.pl
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:10
- Życiówka w maratonie: 3:36:19
Chcesz sie pozbyć....ale czego? Moze byś zdiagnozował co cie boli. Mogles naderwac miesien dwugłowy, a moze to ucisk na korzenie nerwowe w kregoslupie lędzwiowym, a moze zablokowany staw krzyzowo - biodrowy, a moze zespół miesnia gruszkowatego....a moze , a moze.....a moze.
Czego oczekujesz ze ktos ci powie jak sie TEGO pozbyc skoro nawet ty nie wiesz co To jest? Idz do lekarza albo fizjoterapeuty.
Powodzenia
Czego oczekujesz ze ktos ci powie jak sie TEGO pozbyc skoro nawet ty nie wiesz co To jest? Idz do lekarza albo fizjoterapeuty.

-
- Stary Wyga
U lekarza już był.Z tego co wyczytałem rozkręcasz się w bieganiu ,masz nadwagę i lubisz treningi po asfalcie.Napisz czy poza bólem uda boli cię też w krzyżu.Jeżeli samo udo , można obstawić zapalenie i bez recepty na leki przeciwzapalne ani rusz.
-
- Rozgrzewający Się
Ból jest tylko w jednym miejscu,w krzyzu jest ok ale przy schylaniu jest blokada-do ziemi nie dam rady.
Dostałem steryd na zapalenie nerwów,mam nadzieje ze mi przejdzie.
Nadwaga oczywiscie jest ale staram sie jak moge aby to zrzucic.Po asfalcie najlepiej mi sie biega.
Dziekuje za porady.
Dostałem steryd na zapalenie nerwów,mam nadzieje ze mi przejdzie.
Nadwaga oczywiscie jest ale staram sie jak moge aby to zrzucic.Po asfalcie najlepiej mi sie biega.
Dziekuje za porady.
-
- Rozgrzewający Się
Jesli mozna jeszcze prosic o porade to będę wdzieczny.
Ból początkowo schodzil w dół nogi poniżej łydki.
Mam teraz lekki przykurcz poniżej łydki,nie mogę normalnie chodzic tylko lekko kuleje.Byłem dzisiaj na pierwszym po prawie miesiącu bieganiu,ale jednak problem jest.
czy ktoś miał cos podobnego?
Ból początkowo schodzil w dół nogi poniżej łydki.
Mam teraz lekki przykurcz poniżej łydki,nie mogę normalnie chodzic tylko lekko kuleje.Byłem dzisiaj na pierwszym po prawie miesiącu bieganiu,ale jednak problem jest.
czy ktoś miał cos podobnego?
-
- Zaprawiony W Bojach
Spróbuj ćwiczeń na rwe /gdzieś przeczytałem że zdiagnozowano Ci to jako rwę kulszową/ : McKenzie
poczytaj w necie o przeprostach mckenziego.
poczytaj w necie o przeprostach mckenziego.
"Najbardziej lubię rozmawiać sam ze sobą. Oszczędzam w ten sposób czas i
unikam kłótni."Oscar Wilde
unikam kłótni."Oscar Wilde