Ankieta

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
blazejelk2
Wyga
Wyga
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam serdecznie,
Mam do Was ogromną prośbę, czy pomoglibyście w wypełnieniu ankiety na temat " Kontuzjogenności w biegach średnich i długich u biegaczy amatorów w wieku od 30 - 60 lat"
Ankieta będzie anonimowa i posłuży mi do napisania pracy licencjackiej, co prawda jest to dopiero praca licencjacka, ale chciałbym się do tego przyłożyć i przebadać dużą ilość osób, żeby wyniki były rzetelne.

http://www.survio.com/survey/d/D4A4U9H2Z7X5J2I5W

Z góry wielkie dzięki za pomoc, Błażej.
Ostatnio zmieniony 09 sty 2015, 11:21 przez blazejelk2, łącznie zmieniany 4 razy.
Obrazek
PKO
Sghjwo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 52 min
Życiówka w maratonie: 4:15:12

Nieprzeczytany post

A Ci co nie maja dostepu do google, nie wypelnia ankiety nawet jakby chcieli :nienie:
blazejelk2
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Mogą pobrać ankietę :) chyba będzie ciężko bo do tej pory nie mam wypełnionej ani jednej ankiety :)
Obrazek
Awatar użytkownika
blackfish
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

blazejelk2 pisze:Mogą pobrać ankietę :) chyba będzie ciężko bo do tej pory nie mam wypełnionej ani jednej ankiety :)
Pół godziny temu założyłeś wątek i chciałbyś mieć wypełnione ankiety? W święta? Jak coś się ruszy po Nowym Roku to będzie dobrze. Trochę nie trafiłeś z terminem... :bum:
Awatar użytkownika
Bacio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 55:09
Życiówka w maratonie: 5:12:13

Nieprzeczytany post

Wypełnienie tej ankiety jest zbyt ciężkie technicznie w stosunku do nagrody za tę przysługę. Już samo to przekłamuje wyniki. Zrób to w formacie online typu ankietka.
blazejelk2
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Stworzyłem ankietę w formie online, mam nadzieję, że to ułatwi Wam wypełnienie ankiety :)

Ostatnio zmieniony 09 sty 2015, 11:21 przez blazejelk2, łącznie zmieniany 3 razy.
Obrazek
Awatar użytkownika
blackfish
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

blazejelk2 pisze:Stworzyłem ankietę w formie online, mam nadzieję, że to ułatwi Wam wypełnienie ankiety :)

https://my.survio.com/V3A8L6R7S9V4J9Y3K7W2/designer
Coś ten link nie działa. Odsyła na stronę główną :-(
blazejelk2
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

blackfish pisze:
blazejelk2 pisze:Stworzyłem ankietę w formie online, mam nadzieję, że to ułatwi Wam wypełnienie ankiety :)

https://my.survio.com/V3A8L6R7S9V4J9Y3K7W2/designer
Coś ten link nie działa. Odsyła na stronę główną :-(
Już poprawiłem powinien działać.

Ostatnio zmieniony 09 sty 2015, 11:22 przez blazejelk2, łącznie zmieniany 3 razy.
Obrazek
blazejelk2
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Super już mam 5 ankiet wypełnionych!:) dzięki bardzo tym osobom które poświęciły swój czas :)
Obrazek
Awatar użytkownika
charm
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Trochę niedopracowana ta ankieta :(

Pytania otwarte tam, gdzie powinien byś wybór? Nie analizowałes jeszcze nigdy większej ilości ankiet, co? ;)

Poza tym, jak ktoś nie miał kontuzji to nie pozwala wysłać bez uzupełnienia pytań od 21..
Przy nawierzchni można wybrać tylko jedną, nie ma informacji skąd wiedza o ankiecie, chyba, że umieszczasz tylko tutaj, ale po dopracowaniu FB to tez dobre źródło informacji - wątek jest w dziale kontuzji, a tam zaglądają w dużej mierze "kontuzjowani", po dopracowaniu może raczej " melanż"?
Ile czasu biegami powinien być wybór, 3km a maraton przy długości biegów to spora różnica, poza tym przy trzeciej odpowiedzi po co wielokrotny wybór? A nawierzchnię można wybrać tylko jedną, a jak ktoś biega po różnych?
Rozgrzewa po treningu? A rozciąganie? Pytanie o ilość zawodów - powinny być przedziały, bo nijak korelacji nie zrobisz, pytanie 12 i 13 - po co oba?
Pytanie 15 powinny być przedziały... No dobra, dalej mi się nie chce... Ale mam nadzieję, że załapałeś, co mam na myśli....

Proponuje dopracować ankietę, wrzucić nowego linka, i jak już będzie ok to udostępnić szerszemu gronu :bum:

Bo wersja, gdzie ktoś, kto nie miał kontuzji nie może wysłać nie da wiarygodnych wyników - wyjdzie że 100% ankietowanych miało kontuzję.....
Ostatnio zmieniony 08 sty 2015, 19:29 przez charm, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

No i co to za pytanie, czy stosuję rozgrzewkę po treningu? Do czego mam się rozgrzewać po treningu ? :)
pehop
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Pytanie 13 też jakieś "nieteges" - co to są buty "najnowszej technologii", wysokiej i średniej klasy? Co tu decyduje: cena katalogowa, liczba pierdoletów zwanych dla niepoznaki systemami, czy "najnowszość" kolekcji?
"Niezależnie od okoliczności zewnętrznych, każdy ma niezbywalne prawo spieprzyć swoje życie tak, jak uważa to za stosowne" - by mój ojciec
blazejelk2
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

charm odpowiem Ci jak przyjdę z uczelni.
Adam Klein pisze:No i co to za pytanie, czy stosuję rozgrzewkę po treningu? Do czego mam się rozgrzewać po treningu ? :)
Tak pomagał mi promotor, nie raz musiałem zmieniać swoje pytania, poprawiłem na ćwiczenia ogólnorozwojowe :)
pehop pisze:Pytanie 13 też jakieś "nieteges" - co to są buty "najnowszej technologii", wysokiej i średniej klasy? Co tu decyduje: cena katalogowa, liczba pierdoletów zwanych dla niepoznaki systemami, czy "najnowszość" kolekcji?
Najnowszej technologi czyli najlepszej, chodzi o systemy jakie zastosowano w butach, celowo cen nie uwzględniałem.
Obrazek
Awatar użytkownika
blackfish
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

blazejelk2 pisze:
Adam Klein pisze:No i co to za pytanie, czy stosuję rozgrzewkę po treningu? Do czego mam się rozgrzewać po treningu ? :)
Tak pomagał mi promotor, nie raz musiałem zmieniać swoje pytania, poprawiłem na ćwiczenia ogólnorozwojowe :)
A czy przypadkiem nie chodzi po prostu o rozciąganie (streching)?
PS. Rozciąganie, rozgrzewka... no mozna się pomylić jak ktoś nie siedzi w temacie :bum:
blazejelk2
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

charm pisze:Trochę niedopracowana ta ankieta :(

Pytania otwarte tam, gdzie powinien byś wybór? Nie analizowałes jeszcze nigdy większej ilości ankiet, co? ;)

Poza tym, jak ktoś nie miał kontuzji to nie pozwala wysłać bez uzupełnienia pytań od 21..
Przy nawierzchni można wybrać tylko jedną, nie ma informacji skąd wiedza o ankiecie, chyba, że umieszczasz tylko tutaj, ale po dopracowaniu FB to tez dobre źródło informacji - wątek jest w dziale kontuzji, a tam zaglądają w dużej mierze "kontuzjowani", po dopracowaniu może raczej " melanż"?
Ile czasu biegami powinien być wybór, 3km a maraton przy długości biegów to spora różnica, poza tym przy trzeciej odpowiedzi po co wielokrotny wybór? A nawierzchnię można wybrać tylko jedną, a jak ktoś biega po różnych?
Rozgrzewa po treningu? A rozciąganie? Pytanie o ilość zawodów - powinny być przedziały, bo nijak korelacji nie zrobisz, pytanie 12 i 13 - po co oba?
Pytanie 15 powinny być przedziały... No dobra, dalej mi się nie chce... Ale mam nadzieję, że załapałeś, co mam na myśli....

Proponuje dopracować ankietę, wrzucić nowego linka, i jak już będzie ok to udostępnić szerszemu gronu :bum:

Bo wersja, gdzie ktoś, kto nie miał kontuzji nie może wysłać nie da wiarygodnych wyników - wyjdzie że 100% ankietowanych miało kontuzję.....
Pytania otwarte tam, gdzie powinien byś wybór?
Pytania otwarte są jak najbardziej trafne, ankietowany wpisuję odpowiedź która dotyczy jego i nie musi mieć podpowiedzi np. Jak długo Pan/i biega? Ile razy w tygodniu Pan/i biega?
W realu ludzie oddają mi ankietę jak zaznaczyli, że nie mieli kontuzji. A w formie online nie potrafię tego zrobić i dlatego jest napisane proszę o rzetelne odpowiedzi. I tak ja napisałaś
wątek jest w dziale kontuzji, a tam zaglądają w dużej mierze "kontuzjowani", po dopracowaniu może raczej " melanż"?
i dlatego ten wątek jest w tym dziale.
Ile czasu biegami powinien być wybór
nie mam takiego pytania
Nad ankietą spędziłem bardzo dużo czasu, żeby ją stworzyć byłem dziesiątki razy u promotora i coś zmieniałem. Piszesz, że powinny być przedziały do korelacji,np. jeśli wybierasz opcje tak wpisujesz ile razy bierzesz udział w zawodach w ciągu roku i po co przedział.
Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ