Witam,
Jest to moja pierwsza wiadomosc na forum i wogole w zyciu. Pisze tego posta gdyz od dluzszego czasu mam problem z bieganiem, a raczej z jego brakiem... Przyczyna trgo faktu jest oczywscie bol z ktoyrm nie wiem jak sobie poradzic. Zakochalem sie w bieganiu prawie trzy lata temu. Biegam srednio po 120-150km miesiecznie, znaczy sie biegalem... Teraz zastepuje bieganie czy tylko moge bo nie jestem w stanie wytrzymac z bolu jak biegne. Mianowicie podczas biegu na poczatku boli mnie posladek, dalej spina mi caly tyl uda , pozniej lydke a na koncu rozsadza mi kolano. Po 5km lewa noge juz wlocze za soba, a jak przychodzi do rozciagania to placze z bolu. Po paru dniach spiecie troche odpuszcza ale jak tylko zrobie cokolwiek to znowu spina na maksa. Prawa noga super.
Bylem u paru fizjo ktorzy pracowali mi nad tym i pare ladnych tygodni spedzilem nad cwiczeniami wzmacniajacymi i rozciagajacymi ale jak znowu zaczynam biegac to jest to samo...
Moze ktos zna kogos kumatego w okolicach Krakowa, albo sam zasugeruje co powinienem robic?
Poza tym jestem trenerem tenisa i zalezy mi na zachowaniu sprawnosci. Tak poza tym to mam 28lat
Z gory dziekuje za madre wskazowki:)
Pozdawiam
Problem z noga podczas biegania
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Ja mialam cos podobnego po rwie kulszowej, wystarczyl nie wielki wysilek i mialam strasznie spięte mięśnie nogi ( glownie uda). I taki stan byl przez okolo 1,5msc po wyleczeniu. Bylam z tym u neurologa, kazal mi sie dobrze rozciągac i przepisal lek ( torperis) na nadmierne napiecie miesni.Ale szczerze mowic nawet go nie bralam, rozciagalam sie pare razy w ciągu dnia i przeszlo. Moze brak jakis wit z gr B ? Ja dodatkowo biore wit B6 bo jej niedobory prowadza wlasnie do przykurczow, dretwien itp.
- Anna NH
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
Ja mogę polecić doktora Urbana z Artromedu - ortopeda sportowy, przy TS Wisła,
oraz Michał Kaczmarek - fizjoterapia Kaczmarek - przy AWF.
edit.
I jeszcze dr Chomicki-Bindas ul. Zamoyskiego.
oraz Michał Kaczmarek - fizjoterapia Kaczmarek - przy AWF.
edit.
I jeszcze dr Chomicki-Bindas ul. Zamoyskiego.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 42:37
Dziekuje za odpowiedz.
Jesli chodzi o rade o witaminach to zaopatrze sie witaminy z grupy B oraz zwieksze dawke rozciagania.
Co do leku tolperis to ma razie sie wstrzymam bo mysle ze zbyt mocny.
Natomiast jesli chodzi o dr Urbana to nie mam do niego zaufania, a z Michalem pracowalem pare razy ale bez wiekszego efektu. Nie chodzilo to o sprawe nogi ale kiedys mialem/mam problem z reka od tenisa ale sredni efekt.
Jesli ktos ma jakies madre sugestie to bede wdzieczny za pomoc.
Jesli chodzi o rade o witaminach to zaopatrze sie witaminy z grupy B oraz zwieksze dawke rozciagania.
Co do leku tolperis to ma razie sie wstrzymam bo mysle ze zbyt mocny.
Natomiast jesli chodzi o dr Urbana to nie mam do niego zaufania, a z Michalem pracowalem pare razy ale bez wiekszego efektu. Nie chodzilo to o sprawe nogi ale kiedys mialem/mam problem z reka od tenisa ale sredni efekt.
Jesli ktos ma jakies madre sugestie to bede wdzieczny za pomoc.