Z tłuszczu na mięśnie
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam, da radę zrobić z tzw. bojlera, kaloryfer w 4 miesiące bez podejmowania diet takim treningiem :
10min truchtu, rozciąganie, 30min interwałów i 30min ćwiczeń z hantlami (na różne partie ciała)
10min truchtu, rozciąganie, 30min interwałów i 30min ćwiczeń z hantlami (na różne partie ciała)
Pamiętaj żeby zawsze dążyć do życiowego celu wyznaczonego przez siebie.
-
- Zaprawiony W Bojach
JestemDawid pisze:Witam, da radę zrobić z tzw. bojlera, kaloryfer w 4 miesiące bez podejmowania diet takim treningiem :
W 95% przypadków nie da się:( - Ogólnie zależy to od stanu wejściowego.
Pytanie ile razy w tygodniu chcesz tak ćwiczyć i jak chcesz wraz z progresem formy zmieniać plan treningowy?
Wy się znacie? Bo nie wiem skąd wiesz jak obecnie jada JestemDawidmałymiś pisze:co to znaczy bez diety? jesli bedziesz jadł tyle co teraz a do tego dodasz wysiłek, to juz jesteś na diecie redukcyjnej.

-
- Dyskutant
Co do treningów trenuje już jakiś czas w klubie lekkoatletycznym i mam zamiar trenować poza klubem 5x w tygodniu. Jakimś grubasem nie jestem ale nie podoba mi się tłuszcz na brzuchu i udach. Chodzi o to, że zupy muszę jeść a makaron z tego co wiem nie jest dobry przed treningami. A słodyczy nie jem, raz na jakiś czas 1 batonik i to tyle.
Dieta redukcyjna czyli ? Będą mi mięśnie zanikać ?
Ważę 80kg przy 1.76 cm wzrostu
I jeszcze jedno pytanie czy potrafiłbyś mi ułożyć jadłospis ;p
Dieta redukcyjna czyli ? Będą mi mięśnie zanikać ?
Ważę 80kg przy 1.76 cm wzrostu
I jeszcze jedno pytanie czy potrafiłbyś mi ułożyć jadłospis ;p
- małymiś
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 0:53:02
zacznijmy od tego ze to co jemy codziennie jest dietą. złą lub dobrą - kwestia subiektywna. dieta redukcyjna ma to do siebie ze raczej powoduje spadek wagi. diety na wzrost masy tez są.
zanik mięśni raczej Ci nie grozi,chyba że przywalisz sobie jakąś głodówkę i wpadniesz w katabolizm.
jesli cwiczysz to poczytaj o diecie paleo. nie chcesz takiej diety: licz kalorie i obetnij ze 300kcal dziennie. po 4 miesiącach diety i interwałów bedziesz wyglądał jak kamil stoch po fotoszopie.
zanik mięśni raczej Ci nie grozi,chyba że przywalisz sobie jakąś głodówkę i wpadniesz w katabolizm.
jesli cwiczysz to poczytaj o diecie paleo. nie chcesz takiej diety: licz kalorie i obetnij ze 300kcal dziennie. po 4 miesiącach diety i interwałów bedziesz wyglądał jak kamil stoch po fotoszopie.
-
- Dyskutant
Skoro to takie dobre to czemu mało osób stosuję tą dietę ? :p
- małymiś
- Zaprawiony W Bojach
mało osób stosuję tą diętę? którą? paleo?
myślę, że bardzo wiele. grunt to kontrola węglowodanów (między innymi makaronów). ocziwiście nie każdy musi. dobrze ułożone MŻWB też da taki skutek...
myślę, że bardzo wiele. grunt to kontrola węglowodanów (między innymi makaronów). ocziwiście nie każdy musi. dobrze ułożone MŻWB też da taki skutek...
-
- Dyskutant
Czyli muszę jeść mało makaronów a ziemniaki ?
- małymiś
- Zaprawiony W Bojach
ziemniory tez są be. ale zeby nie przesadzać - jesli masz zamiar cwiczyć intensywnie to popierwsze zacznij od dzielenia posiłków tj. nie mieszaj weglowodanów o wysokim IG (makarony, ryze, chleb, ziemniaki) z tłuszczem.
sproboj dań gdzie masz np. mięso i fura sałaty/pomidorów a oddzielnie (po treningu) dowal sobie ten makaron albo kaszę jaglaną albo tę zupę z makaronem (oby tłusta nie była). w trakcie treningu tez mozesz walic weglowodany np. banany,rodzynki.
obrażasz sie dodatkowo na te batoniki - chesz słodyczy to zjedz sobie owoce, wbrew pozorom mają b. dużo cukru. i stosujesz prostą zasadę - jesli nie cwiczysz danego dnia, nie napychasz sie weglowodanami.
wymaga to pewnej dyscypliny. moim zdaniem jednak jest to łatwiejsze niż liczenie kalorii przy diecie zbilansowanej, gdzie bywa ze sie chodzi głodnym....a tego chcemy uniknać. chcemy jesc czesto, a wrecz wtedy kiedy mamy na to ochotę - tyle, że nie dac sie sprowokować wysoko przetworzonym daniom, które sa naładowane syropem glukozowo-fruktozowym.
sproboj dań gdzie masz np. mięso i fura sałaty/pomidorów a oddzielnie (po treningu) dowal sobie ten makaron albo kaszę jaglaną albo tę zupę z makaronem (oby tłusta nie była). w trakcie treningu tez mozesz walic weglowodany np. banany,rodzynki.
obrażasz sie dodatkowo na te batoniki - chesz słodyczy to zjedz sobie owoce, wbrew pozorom mają b. dużo cukru. i stosujesz prostą zasadę - jesli nie cwiczysz danego dnia, nie napychasz sie weglowodanami.
wymaga to pewnej dyscypliny. moim zdaniem jednak jest to łatwiejsze niż liczenie kalorii przy diecie zbilansowanej, gdzie bywa ze sie chodzi głodnym....a tego chcemy uniknać. chcemy jesc czesto, a wrecz wtedy kiedy mamy na to ochotę - tyle, że nie dac sie sprowokować wysoko przetworzonym daniom, które sa naładowane syropem glukozowo-fruktozowym.
-
- Dyskutant
Mógłbyś ułożyć jakiś jadłospis przez cały tydzień ?
- małymiś
- Zaprawiony W Bojach
A poczytales o paleo? Albo Lchf, albo o w ogóle o tym jak się żywic w sporcie na diecie zbilansowanej?
Musisz sam odrobić te lekcje albo pójść do dietetyka.
To jest tylko forum internetowe a ja jestem automatycznym botem generujacym losowe odpowiedzi
Np. moim zdaniem to nie ma czego układać (to nie jest dieta która wymaga jakiejś wykwintnosci). To jest dobór produktów i bycie świadomym tego co się je, jak i kiedy. Dlatego po jakimś czasie nie sięgniesz po browara, chipsy, batony, kolorowe napoje a potem przestaniesz jeść schab panierowany tylko zastąpisz to prawdziwą golonką z kapusta.
Czytaj tu: http://www.dietdoctor.com/lchf
viewtopic.php?f=20&t=38940
http://ultimatepaleoguide.com/paleo-diet-meal-plans/
Musisz sam odrobić te lekcje albo pójść do dietetyka.
To jest tylko forum internetowe a ja jestem automatycznym botem generujacym losowe odpowiedzi

Np. moim zdaniem to nie ma czego układać (to nie jest dieta która wymaga jakiejś wykwintnosci). To jest dobór produktów i bycie świadomym tego co się je, jak i kiedy. Dlatego po jakimś czasie nie sięgniesz po browara, chipsy, batony, kolorowe napoje a potem przestaniesz jeść schab panierowany tylko zastąpisz to prawdziwą golonką z kapusta.
Czytaj tu: http://www.dietdoctor.com/lchf
viewtopic.php?f=20&t=38940
http://ultimatepaleoguide.com/paleo-diet-meal-plans/
-
- Dyskutant
Ziemniaków czy ryżu mam unikać, czy mogę raz na jakiś czas zjeść ?
-
- Dyskutant
Tą dietą, robiąc te ćwiczenia które wymieniłem 5x w tygodniu dałoby radę zrobić kaloryfer w kilka miesięcy ?