Modyfikacja jadłospisu pod bieganie wieczorne.

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
piotrLFC
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Cześć, jak wiadomo robi się coraz cieplej. Dzisiaj wyszedłem pobiegać około 16 i było trochę ciężko.Pierwsze 5 km było było normalne, ale na podbiegu o mało co nie zwróciłem obiadu ;p Czy z czasem organizm przyzwyczai się do tych temperatur i bieganie będzie przyjemniejsze ? Czy może trzeba pomyśleć żeby biegać wychodzić około 19-20. To zaś wiąże się z koniecznością modyfikacji jadłospisu, ponieważ mój ostatni posiłek przypada na godzinę 18, a potem nic nie jem. Czy jeśli zjem kolację o 18 i wyjdę pobiegać około 20, muszę zjeść coś konkretnego jak przyjdę ? Czy może wystarczy jakiś owoc czy coś ? Pozdrawiam
PKO
manfred
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja dziś biegłem o 18 i napawałem się ciepłem ale ja nienawidzę zimna. Generalnie wole raz się spocić niż dziesięć razy zmarznąć. Jednak moja ulubiona pora tp godzina 9 rano po porannej filiżance kawy z mlekiem. Mógłbym wtedy biegnąć jak Forest Gump ;-)
swojcieszek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 43:18
Życiówka w maratonie: 3:37:03
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja w okresie wiosenno letnim praktycznie codziennie biegałem o 21. W tym roku zakładam taki sam plan.
Ostatni porządny posiłek jadłem około 16-17, od 20 rozgrzewka (przysiady, brzuszki, i inne). Startowałem właśnie o 21, robiłem 10km i po powrocie prysznic, 2 jabłka na kolację i spać.
Plotowanie radom | cadprint.pl
Krzychu N
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 49'58"

Nieprzeczytany post

Do wyższych temperatur organizm się trochę przyzwyczai ale intak w takim okresie najlepiej rano lub póżniej wieczorem.
Po wieczornym bieganiu ja proponuję jakąś lekką przekąskę lub owoc np. banan.
http://forenergy.pl/
Duży wybór odżywek firm ENERVIT, VITARGO.
Sprawdź ceny!!
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ