Pierwsza kontuzja.

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Lindros
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam, jestem tutaj nowy i także jestem początkującym biegaczem. Nie biegam regularnie, od czasu do czasu przebiegnę 5 góra 7 km. Wczoraj jednak pokusiłem się o więcej i przebiegłem 20 km. Chciałęm sprawdzić czy jestem zdolny to zrobić, ale nie było to za mądre. Teraz doskwiera mi ból po zewnętrznej części kolan, a także bioder. Moje wszystkie mięśnie są tak wiotkie, że nie mam siły wstać. Możecie mi polecić jakieś ćwiczenia regeneracyjne albo w jaki sposób mogę skutecznie zmniejszyć ból ?
PKO
bosak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ból zmniejsza się lakami przeciwbólowymi. Ale nie polecam. Powinieneś cierpieć jak najdłużej. Następnym razem będziesz bardziej ten raz pamiętał i już takiej głupoty nie zrobisz...
Każdy następny większy dystans to tak mniej więcej 10% starego dystansu. Jak pobiegasz tak 10 lat to możesz z maratonu wyskoczyć i na 100 km ;) A ty chciałeś zrobić 300% normy...
krzys1001
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:37:35
Życiówka w maratonie: 02:58:32

Nieprzeczytany post

Kilka dni przerwy i będzie ok.
fantom
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:21

Nieprzeczytany post

Co sie stalo to sie nie odstanie w 5min. Zacznij rozciagac obrecz biodrowa.
carolajn.1992
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dokładnie. Kilka dni i przerwy i może jakaś maść rozgrzewająca. Leków nie polecam, a Ty na drugi raz nie porywaj się na takie szalone pomysły, żebyś gorzej na tym nie ucierpiał :).
Awatar użytkownika
marcinostrowiec
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Lindros pisze:Witam, jestem tutaj nowy i także jestem początkującym biegaczem. Nie biegam regularnie, od czasu do czasu przebiegnę 5 góra 7 km. Wczoraj jednak pokusiłem się o więcej i przebiegłem 20 km. Chciałęm sprawdzić czy jestem zdolny to zrobić, ale nie było to za mądre. Teraz doskwiera mi ból po zewnętrznej części kolan, a także bioder. Moje wszystkie mięśnie są tak wiotkie, że nie mam siły wstać. Możecie mi polecić jakieś ćwiczenia regeneracyjne albo w jaki sposób mogę skutecznie zmniejszyć ból ?
musisz przeczekac ale nie bezczynnie spaceruj codzennie 5-10 km mozesz lekko truchtac moze poczatkujacych dziwi ale bóle i przeciazenia leczy sie bardzo dobrze lekkim ruchem, dobrze jedz
Moje wpisy, moje doświadczenie, każdy jest indywidualnym przypadkiem, ale prawidłowości występują
Forumowym nauczycielom gramatyki ortografii oraz stylu mówie zdecydowane NIE
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ