Skręcone Kolano , Obrzęk Na Więzadle Pobocznym
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam , wiec moja historia wyglada tak , grałem w piłke na wyprostowaną noge rzucił mi sie bramkarz ból straszny oczywiscie na boisko juz nie wyszedłem tylko udałem sie do szpitala na (ostry dyzur) , tam lekarz ortopeda po zdieciu RTG i badaniu dotykowym :D stwierdził ze jest to skrecenie kolana i nadwyrezone wiezadło pooboczne piszczelowe, no i dał masć kazał chłodzic lodem i oczywiscie powiedział zeby nie obciazac tej nogi , przez pare dni utykałem o kulach ale po 4-5 dniach juz mogłem normalnie chodzic ale ból był nadal , po 3 tygodniach stwierdziłem ze musze przejsc sie prywatnie to ortopedy i zrobic USG , USG wykazało ze mam obrzęk na więzadle pobocznym piszczelowym około 3 mm ale nic pozatym , dzis od wizyty u ortopedy mija 2 tygodnie (łacznie 5 tygodni ) boleć nie boli moge normalnie ja wyprostowac u zrobic przysiad itp ale byłem dzis sprobowac kopnąc piłke to juz przy śrendiej sile uderzenia wewnętrzną strona stopy kuje strasznie , równiez boli przy szybszym zwrocie lub zerwaniu sie do piłki , i teraz nie wiem czy czekac dalej az to przejdzie czy udac sie do innego ortopedy i zrobic gdzie indziej USG Prosze o porade ....
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 36:58
- Życiówka w maratonie: 3:12:31
- Kontakt:
miałem coś podobnego tak myślę tylko że ja naderwałem więzadło poboczne z uszkodzeniem torebki stawowej kolana.. Więzadło zagoiłem.. teraz czekam aż się torebka zagoi ale to gdzieś 6 miesięcy potrwa.. po 2 miesiącach nie czuje więzadła.. kolego.. dużo ćwiczeń jeśli chcesz wrócić.. i zero piłki na razie.. daj nodze odpocząć i nabrać siły chyba że chcesz żeby kontuzja nawracała.