Poziom tkanki tłuszczowej poniżej normy?
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:45
- Życiówka w maratonie: brak
to ja też tak chcę
Jak mam zejść z wahających 18-20% do 10-15%?

- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
To niech mi ktoś rozpisze jadłospis na najbliższy kwartał
przetestuje skrupulatnie i dziennie rano będę sprawdzał poziom wody i tłuszczu informując o postępach.

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:21
Nikt ci tego nie rozpisze bo szczerze mowiac g..o nas to interesuje. Chcesz to korzystaj, nie chcesz to nie korzystaj - wolna wola.jedz_budyn pisze:To niech mi ktoś rozpisze jadłospis na najbliższy kwartałprzetestuje skrupulatnie i dziennie rano będę sprawdzał poziom wody i tłuszczu informując o postępach.
- mungo
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 3:23:50
- Kontakt:
Powiedzcie lepiej czy możliwe jest sprawdzenie zawartości tkanki tłuszczowej bez badań lekarskich? Słyszałem o tym, że niektóre wagi mają taką opcję. Czy to jest jakkolwiek wiarygodne?
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
Znajomy był na profesjonalnych pomiarach i nie widziałem różnic między jego wynikami a wynikami z Tanita BC 1000Dab84 pisze:Wagi itp. często przekłamują, najbardziej dokładną domową metodą stosowaną też często przez "profesjonalistów" jest fałdomierz od biedy można go zastąpić suwmiarką.
- klosiu
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:40
Oczywiście, bo elektrody tylko pod stopami mierzą zawartość tkanki tłuszczowej tylko w nogach. Prąd idzie zawsze po najkrótszej drodze. Inna sprawa, że większość takich wag nic nie mierzy, po prostu mają jakiś tam algorytm, którym wyliczają sobie te procenty z samej wagi i wzrostu.
The faster you are, the slower life goes by.
- MEL.
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:56
- Życiówka w maratonie: 3:43
- Kontakt:
... i ew. innych danych, które należy wprowadzić (wiek, płeć, etc.). Ja też jestem podejrzliwa i nie ufam takim wagom i przeróżnym "procentom" ciała w ciele.klosiu pisze:Inna sprawa, że większość takich wag nic nie mierzy, po prostu mają jakiś tam algorytm, którym wyliczają sobie te procenty z samej wagi i wzrostu.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
jedz_budyn pisze:Znajomy był na profesjonalnych pomiarach i nie widziałem różnic między jego wynikami a wynikami z Tanita BC 1000Dab84 pisze:Wagi itp. często przekłamują, najbardziej dokładną domową metodą stosowaną też często przez "profesjonalistów" jest fałdomierz od biedy można go zastąpić suwmiarką.
Dlatego napisałem często a nie zawsze, sprzęt który kosztuje ponad 700zł to inna bajka niż przeciętne wagi posiadane przez większość ludzi.
- kfadam
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 1.05
Używam kciuka i palca wskazującego , łapie fałdke i jeśli wyczuwam linie papilarne kciuka znaczy jest ok, ale gdy już czuje linie papilarne palca wskazującego to sygnał że trzeba przytyć