Ból pod łydką

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
proxima
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam, biegam od 3 miesięcy 5 razy w tygodniu dziennie po ok. 4km, w tym 1km sprintów. Po wczorajszym biegu nic nie czułem, ale dziś rano gdy napinam łydkę w prawej nodze, to pod zarysem mięśnia jak dotykam bardzo boli, przy chodzeniu nie czuję bólu. Boję się czy to się nie przerodzi w coś większego, lepiej dmuchać na zimne.
PKO
pilzz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44,39

Nieprzeczytany post

a kiedy się regenerujesz?
sprinty 5xtydź.trochę za ostro,przemęczenie.Odpuść na tydzień lub nawet dwa bo może się wdać stan zapalny mięśni łydek lub Achillesa
proxima
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

ogólnie właśnie chce zmniejszyć treningi do 3 razy w tygodniu, czyli tydzień odpocznę, ok
bosak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Na takim etapie kilometrowe sprinty są zbędne. Nie potrzebnie męczysz nogi. Przyzwyczaj je do wysiłku stopniowo. 25% Twojego biegania, to sprint. Za dużo. Jak zaczniesz truchtać 10 km, to wówczas dorzuć 1 km szybki. Bieganie co drugi dzień, a pomiędzy rower ;)
proxima
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

mój plan to przygotować się pod 1km, i teraz planuję 4km truchtu / 4x250m sprint / 1km truchtu, ogólnie te sprinty to biegam na bieżni (oczywiście wiem zanim ona się rozpędzi ile mija i to odliczam) więc chyba bezpieczniej? i oczywiscie 3x tydzien
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ