Komentarz do artykułu Aktywnie i bez urazów?
- bieganie.pl
- Zaprawiony W Bojach
Skomentuj artykuł Aktywnie i bez urazów?
- Ginger
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Ja rozumiem - artykuł sponsorowany, ale... zdaje mi się, że na portalu biegowym nie powinno się jednakowoż zamieszczać takiej papki. Wydaje mi się, że wysyła się w ten sposób, zwłaszcza początkującym biegaczom, przekaz "po co się męczyć, mr muscle cię wyręczy".
"Nieodpowiednia rozgrzewka, przecenienie własnych możliwości, czy zwykła chęć rywalizacji często kończą się bolesnym urazem [...] Zanim rozpoczniemy trening, warto rozluźnić mięśnie, co pozwoli nam dłużej i przyjemniej trenować. Do tego celu znakomicie nadaje krem...[...] Zastosowanie DIP HOT przed zajęciami sportowymi sprawi, że mięśnie zostaną rozgrzane, a w efekcie zwiększy się ..." Gdyby uprzejmie napisano, że przed rozgrzewką albo jako element rozgrzewki można zastosować ów krem, to nie miałabym pretensji, ale z tego tekstu wynika, że...
a) nie potrafimy się dobrze rozgrzewać
b) powoduje to kontuzje
c) użyjmy zatem kremu, który nas znakomicie rozgrzeje
d) użyjmy go przed zajęciami (a zatem także zamiast rozgrzewki?)
= ergo - krem jest lepszy niż rozgrzewka.
Wpisuje się to w poziom reklam środków typu Antysłodycz - zjedz, a nie będą cię kusiły ciasteczka.
Ale... Co za przyjemność przeczytać wreszcie coś, gdzie nie ma literówek, błędów stylistycznych i interpunkcyjnych. Nawet jeśli jest to marketingowe pitu pitu.
"Nieodpowiednia rozgrzewka, przecenienie własnych możliwości, czy zwykła chęć rywalizacji często kończą się bolesnym urazem [...] Zanim rozpoczniemy trening, warto rozluźnić mięśnie, co pozwoli nam dłużej i przyjemniej trenować. Do tego celu znakomicie nadaje krem...[...] Zastosowanie DIP HOT przed zajęciami sportowymi sprawi, że mięśnie zostaną rozgrzane, a w efekcie zwiększy się ..." Gdyby uprzejmie napisano, że przed rozgrzewką albo jako element rozgrzewki można zastosować ów krem, to nie miałabym pretensji, ale z tego tekstu wynika, że...
a) nie potrafimy się dobrze rozgrzewać
b) powoduje to kontuzje
c) użyjmy zatem kremu, który nas znakomicie rozgrzeje
d) użyjmy go przed zajęciami (a zatem także zamiast rozgrzewki?)
= ergo - krem jest lepszy niż rozgrzewka.
Wpisuje się to w poziom reklam środków typu Antysłodycz - zjedz, a nie będą cię kusiły ciasteczka.
Ale... Co za przyjemność przeczytać wreszcie coś, gdzie nie ma literówek, błędów stylistycznych i interpunkcyjnych. Nawet jeśli jest to marketingowe pitu pitu.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
No widzisz, przynajmniej masz jakąś przyjemność.Ginger pisze:Ale... Co za przyjemność przeczytać wreszcie coś, gdzie nie ma literówek, błędów stylistycznych i interpunkcyjnych. Nawet jeśli jest to marketingowe pitu pitu.

- mungo
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 3:23:50
- Kontakt:
Jeszcze nie trafiłem na jakikolwiek krem, którego działanie naprawdę bym odczuł. A mam na myśli kremy nawilżające, rozgrzewające, lecznicze odprężające itp. Nie wiem, po prostu nic na mnie nie działa. Dlatego mega sceptycznie podszedłbym do działania tego specyfiku. Próbować można, choćby dlatego że czasami sama siła sugestii już działa cuda 

- jabbur
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 0:38:22
- Życiówka w maratonie: 3:02:19
- Kontakt:
- Buniek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35:35
- Życiówka w maratonie: 2:57:09
majabbur pisze:Rozluźnienie mięśni przed intensywnym treningiem/zawodami oznacza spadek ich wydajności. EOT
BTW. Ten tekst powinien mieć w nagłówku "sponsorowany"
Krzysiek
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 41:07
- Życiówka w maratonie: 4:37
Według mnie warto zapobiegać urazom i kontuzjom naturalnie, dużo daje rozciąganie i dobra rozgrzewka, ale przede wszystkim dobra technika, niektórzy mówią, że basen i pływanie jest bezkontuzyjne, otóż może nie tak bardzo jak bieganie, ale również można się nabawić sporo kontuzji. W celu uniknięcia głównie należy pracować nad techniką, tak w bieganiu jak i w pływaniu. W pływaniu opisane jest to fajnie na http://triathlon-trening.pl/index.php/p ... arkow.html. Co do maści wszelakiego to uważam że to dobry pomysł, sam używam dość często.