Komentarz do artykułu Aktywnie i bez urazów?

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Awatar użytkownika
bieganie.pl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Skomentuj artykuł Aktywnie i bez urazów?
PKO
Awatar użytkownika
Ginger
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ja rozumiem - artykuł sponsorowany, ale... zdaje mi się, że na portalu biegowym nie powinno się jednakowoż zamieszczać takiej papki. Wydaje mi się, że wysyła się w ten sposób, zwłaszcza początkującym biegaczom, przekaz "po co się męczyć, mr muscle cię wyręczy".

"Nieodpowiednia rozgrzewka, przecenienie własnych możliwości, czy zwykła chęć rywalizacji często kończą się bolesnym urazem [...] Zanim rozpoczniemy trening, warto rozluźnić mięśnie, co pozwoli nam dłużej i przyjemniej trenować. Do tego celu znakomicie nadaje krem...[...] Zastosowanie DIP HOT przed zajęciami sportowymi sprawi, że mięśnie zostaną rozgrzane, a w efekcie zwiększy się ..." Gdyby uprzejmie napisano, że przed rozgrzewką albo jako element rozgrzewki można zastosować ów krem, to nie miałabym pretensji, ale z tego tekstu wynika, że...
a) nie potrafimy się dobrze rozgrzewać
b) powoduje to kontuzje
c) użyjmy zatem kremu, który nas znakomicie rozgrzeje
d) użyjmy go przed zajęciami (a zatem także zamiast rozgrzewki?)
= ergo - krem jest lepszy niż rozgrzewka.

Wpisuje się to w poziom reklam środków typu Antysłodycz - zjedz, a nie będą cię kusiły ciasteczka.

Ale... Co za przyjemność przeczytać wreszcie coś, gdzie nie ma literówek, błędów stylistycznych i interpunkcyjnych. Nawet jeśli jest to marketingowe pitu pitu.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Ginger pisze:Ale... Co za przyjemność przeczytać wreszcie coś, gdzie nie ma literówek, błędów stylistycznych i interpunkcyjnych. Nawet jeśli jest to marketingowe pitu pitu.
No widzisz, przynajmniej masz jakąś przyjemność. :)
Awatar użytkownika
mungo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 3:23:50
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jeszcze nie trafiłem na jakikolwiek krem, którego działanie naprawdę bym odczuł. A mam na myśli kremy nawilżające, rozgrzewające, lecznicze odprężające itp. Nie wiem, po prostu nic na mnie nie działa. Dlatego mega sceptycznie podszedłbym do działania tego specyfiku. Próbować można, choćby dlatego że czasami sama siła sugestii już działa cuda :)
Awatar użytkownika
jabbur
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:38:22
Życiówka w maratonie: 3:02:19
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Rozluźnienie mięśni przed intensywnym treningiem/zawodami oznacza spadek ich wydajności. EOT

BTW. Ten tekst powinien mieć w nagłówku "sponsorowany"
_____
100HRMAX.PL: piszę | focę | komentuję
Awatar użytkownika
Buniek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:35
Życiówka w maratonie: 2:57:09

Nieprzeczytany post

jabbur pisze:Rozluźnienie mięśni przed intensywnym treningiem/zawodami oznacza spadek ich wydajności. EOT

BTW. Ten tekst powinien mieć w nagłówku "sponsorowany"
ma
Krzysiek
aspartam
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 41:07
Życiówka w maratonie: 4:37

Nieprzeczytany post

Według mnie warto zapobiegać urazom i kontuzjom naturalnie, dużo daje rozciąganie i dobra rozgrzewka, ale przede wszystkim dobra technika, niektórzy mówią, że basen i pływanie jest bezkontuzyjne, otóż może nie tak bardzo jak bieganie, ale również można się nabawić sporo kontuzji. W celu uniknięcia głównie należy pracować nad techniką, tak w bieganiu jak i w pływaniu. W pływaniu opisane jest to fajnie na http://triathlon-trening.pl/index.php/p ... arkow.html. Co do maści wszelakiego to uważam że to dobry pomysł, sam używam dość często.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ