Komentarz do artykułu Zaproszenie na badania wydolnościowe
- bieganie.pl
- Zaprawiony W Bojach
Skomentuj artykuł Zaproszenie na badania wydolnościowe
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Wartościowy pakiet badań, i to za darmo.
Ale jest adresowany do osób, które są na początku swojej przygody z bieganiem.
Taką informacje otrzymaliśmy od organizatorów.
Ale jest adresowany do osób, które są na początku swojej przygody z bieganiem.
Taką informacje otrzymaliśmy od organizatorów.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Badacze chcą po prostu zbadać mężczyzn. Co zrobić.
- MEL.
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:56
- Życiówka w maratonie: 3:43
- Kontakt:
Nie dość, że faceci, to jeszcze jakieś grubasy. A gdzie badania dla szkieletów?Ania_76 pisze:jak zwykle faceci są brani pod uwagę a kobiety nie, hello my też uprawiamy sport
To samo z tą dorosłością. A co z prawami dziecka?
A na koniec jeszcze perełka - niedostępne dla niepełnosprawnych! Toż dopiero cholera. Czy to jest zgodne z Konstytucją RP???
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 00:53
- Życiówka w maratonie: brak
Wypraszam sobie, mam bmi 25,9 ale grubasem nie jestem raczej bym powiedział, że nie jestem przecinakiem. A kto Nie ma tych 2kg nadwagi?
run for fun
10km - 48'27" - treningowo czerwiec 2014
21,097km - 1:58'00" - treningowo 12.09.2013
42,195km - 4:02'58" - Maraton Warszawski 29.09.2013
Plan na 2014 - dyszka poniżej 45' - Zaliczony
Długo długo nic i powrot do biegania w 2021
10km - 48'27" - treningowo czerwiec 2014
21,097km - 1:58'00" - treningowo 12.09.2013
42,195km - 4:02'58" - Maraton Warszawski 29.09.2013
Plan na 2014 - dyszka poniżej 45' - Zaliczony
Długo długo nic i powrot do biegania w 2021
- toxic
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
Przestańcie się oburzać... powiem, że "to takie Polskie". Robią badania za darmo i to oni stawiają wymagania. Jak zapłacicie to zapewne będąc dziewczyną w wieku 17 lat i z BMI równym 16 zrobią wam dostęp do badań.
"Niesamowite, jak mało wiesz o grze, w którą grasz całe życie."
-
- Zaprawiony W Bojach
Może mają w planie przetestować jakiś suplement na odchudzanie, a kobiety mogą zajść w ciążę w czasie eksperymentu.MEL. pisze:Nie dość, że faceci, to jeszcze jakieś grubasy. A gdzie badania dla szkieletów?Ania_76 pisze:jak zwykle faceci są brani pod uwagę a kobiety nie, hello my też uprawiamy sport
To samo z tą dorosłością. A co z prawami dziecka?
A na koniec jeszcze perełka - niedostępne dla niepełnosprawnych! Toż dopiero cholera. Czy to jest zgodne z Konstytucją RP???
kiss of life (retired)
-
- Wyga
Szkoda iż to w Warszawie... a nie w Krakowie 
Tak czy siak... widać iż to jakieś BADANIA Uniwersyteckie a nie "dobre chęci" tak więc nie ma się co dziwić iż zawęzili obszar poszukiwań do tego co im do badań potrzebne. Nie ma co się pienić iż kobiety są dyskryminowane czy cuś... po prostu badania jakie prowadzą wymagają ludzi z takimi predyspozycjami a nie innymi a wiadomo iż Kobieta i Mężczyzna różnią się większą ilością rzeczy niż tylko wyglądem... ale to nie jest temat BIOLOGICZNY więc nie będziem się zagłębiać...
Ja czekam na takie badania w Krakowie i chętnie bym do nich przystąpił

Tak czy siak... widać iż to jakieś BADANIA Uniwersyteckie a nie "dobre chęci" tak więc nie ma się co dziwić iż zawęzili obszar poszukiwań do tego co im do badań potrzebne. Nie ma co się pienić iż kobiety są dyskryminowane czy cuś... po prostu badania jakie prowadzą wymagają ludzi z takimi predyspozycjami a nie innymi a wiadomo iż Kobieta i Mężczyzna różnią się większą ilością rzeczy niż tylko wyglądem... ale to nie jest temat BIOLOGICZNY więc nie będziem się zagłębiać...
Ja czekam na takie badania w Krakowie i chętnie bym do nich przystąpił

-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 52:13
Ja się do Krakowa z Wwy przeprowadzam za kilkanaście dni, ale z tego co widzę to nie problem bo badania będą tylko 2 razy. Możemy się zrzucić na wachę
Myślę, że korzyści są dużo większe niż poniesione koszty na dojazd. Ja się zgłosiłem, próbuj 
PS: a co do tzw. dyskryminacji i równych szans, to sam aplikowałem kiedyś do projektu w którym do zdobycia był typowo męski zawód, a preferowane były kobiety. No i na 12 osób, które się dostały 10 to była płeć piękna. Także bez spiny, raz na wozie, raz pod

PS: a co do tzw. dyskryminacji i równych szans, to sam aplikowałem kiedyś do projektu w którym do zdobycia był typowo męski zawód, a preferowane były kobiety. No i na 12 osób, które się dostały 10 to była płeć piękna. Także bez spiny, raz na wozie, raz pod

10 km - 48min:10s
21,1 km - 1h:41min
Od 01.01.14 - 10 kg w dół
21,1 km - 1h:41min
Od 01.01.14 - 10 kg w dół

-
- Zaprawiony W Bojach
Jeśli kogoś interesuje, to na badania zakwalifikowało się 53 panów (jeśli dobrze przeliczyłem).
"Z przyjemnoscią informuję, że znalazł się Pan w grupie osób włączonych do badań pt wpływ regularnego wysiłku fizycznego na wybrane parametry wydolnościowe i metaboliczne.
.....
Proszę przybyć na czczo gdyż będzie pobierana krew. Podczas tej wizyty zostanie zbadany skład ciała, zostaną dokonane pomiary obwodów bicepsa, klatki piersiowej, pośladków oraz uda, w miarę możliwości również EKG.
Badanie Echo oraz Ergospirometrii z przyczyn technicznych zostanie dokonane podczas nastepnej wizyty w możliwie najkrótszym czasie.
Proszę zarezerwować sobie ok 1-1,5h "
Trochę dziwne pomiary chcą zrobić, mam nadzieję, że nie myślą, że od biegania coś przybywa mięśni w tych miejscach
"Z przyjemnoscią informuję, że znalazł się Pan w grupie osób włączonych do badań pt wpływ regularnego wysiłku fizycznego na wybrane parametry wydolnościowe i metaboliczne.
.....
Proszę przybyć na czczo gdyż będzie pobierana krew. Podczas tej wizyty zostanie zbadany skład ciała, zostaną dokonane pomiary obwodów bicepsa, klatki piersiowej, pośladków oraz uda, w miarę możliwości również EKG.
Badanie Echo oraz Ergospirometrii z przyczyn technicznych zostanie dokonane podczas nastepnej wizyty w możliwie najkrótszym czasie.
Proszę zarezerwować sobie ok 1-1,5h "
Trochę dziwne pomiary chcą zrobić, mam nadzieję, że nie myślą, że od biegania coś przybywa mięśni w tych miejscach

kiss of life (retired)
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Dlaczego nie, jesli maja jakiś pomysł na zbadanie jakichś zależności to coś ciekawego z tego może byc.
-
- Zaprawiony W Bojach
Nie mam nic przeciw, mogą sobie mierzyć co potrzebują.
Trochę mnie tylko zdziwiło, że mierzą biceps a łydki już nie oraz że pośladki u faceta, a nie pas albo brzuch. Zapomniałem, że ludzie mają różną budowę a do tego niektórzy mogą mieć spory BMI i tłuszcz jest wtedy wszędzie.
W każdym razie mnie interesuje najbardziej profesjonalny pomiar składu ciała, może też spirometria, ale i tak nie wiem jak takie pomiary interpretować. Jak by mi odradzali biegać z powodu echa serca, to chyba bym to musiał zignorować po 2.5 roku biegania.

W każdym razie mnie interesuje najbardziej profesjonalny pomiar składu ciała, może też spirometria, ale i tak nie wiem jak takie pomiary interpretować. Jak by mi odradzali biegać z powodu echa serca, to chyba bym to musiał zignorować po 2.5 roku biegania.

kiss of life (retired)