ból lewej ręki

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
peja162
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 41:15
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

witam piszę z nadzieją żę ktoś pomoże :ble: otóż mam problem z ręką mianowicie z tricepsem zaczęła boleć w pażdzierniku zlekceważyłem to i trenowałem na siłowni dalej z bólem tak przez 2 miesiące od stycznia nie ćwicze aż do teraz i ból dalej jest dodam że byłem u lekarza i powiedział że jest zdrowa zalecił rehabilitację pojechałem na nie miałem laser itp i nie pomogło boli dalej

ból jest kujący i szarpiący wzdłuż tricepsa gdy wykonuje pompki itp jak dzwigne na klate z 30kg to tak szarpie że o mało się nie zesram ktoś miał pododobnie???
PKO
bosak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Biegaj, to ci przejdzie. Ja dziś rano zesrałem się, ale nie wiem czy podobnie...
Naprawdę nie ma potrzeby używać słów "mało smacznych" :ojoj: Niczego nie wnoszą do kontuzji...
peja162
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

wiem sory ale zrozum też mnie jestem zły na tą całą sytuację bo zrobiłem 10 tygodni przerwy i dalej boli
nokss
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

peja162 pomyśl nad zrobieniem USG, często na nim wychodzą ciekawe rzeczy.
peja162
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

nokss miałem usg i lekarz mówi że wszystko ok
nokss
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

peja162 - dziwne to trochę. Lekarz mówi że wszystko jest OK i jednocześnie wysyła Ciebie na rehabilitację?

Ja kiedyś z kostką miałem tak, że jak radiolog robił mi USG, to wszystko było spoko. Wszystko poza moją kostką, która mnie strasznie bolała:( A jak USG zrobił mi ortopeda, to już znalazł jakieś cuda, pod które robiłem później leczenie. - ból ustał:)
MariNerr
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

peja162 pisze:witam piszę z nadzieją żę ktoś pomoże :ble: otóż mam problem z ręką mianowicie z tricepsem zaczęła boleć w pażdzierniku zlekceważyłem to i trenowałem na siłowni dalej z bólem tak przez 2 miesiące od stycznia nie ćwicze aż do teraz i ból dalej jest dodam że byłem u lekarza i powiedział że jest zdrowa zalecił rehabilitację pojechałem na nie miałem laser itp i nie pomogło boli dalej

ból jest kujący i szarpiący wzdłuż tricepsa gdy wykonuje pompki itp jak dzwigne na klate z 30kg to tak szarpie że o mało się nie zesram ktoś miał pododobnie???
Pewnie porobiły się jakieś zmiany we włóknach mięśnia. Porozmawiaj najlepiej z jakimś rehabilitantem/fizykoterapeutą sportowym albo z kimś w ośrodku fizykoterapii w Caritasie, tam gorsze rzeczy naprawiają.
kiss of life (retired)
peja162
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

heh miałem rehabilitacje właśnie w caritasie
MariNerr
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jeśli po zabiegach się nie poprawiało, to pewnie nie te zabiegi, które mogły pomóc. Ja bym poszukał na forach kulturystycznych. Tam pewnie znajdziesz podobne przypadki, bo biegacze to częściej sobie stawy i przyczepy mięśni tarmoszą niż same mięśnie.

Edit: A sprawdzałeś może jak mięsień reaguje na wałkowanie?
kiss of life (retired)
Rambo75
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 45

Nieprzeczytany post

Zmień rękę :D a tak serio

Może masz jakiś ucisk kości na miesięń czy coś. Propoinuję zmienić lekarza ... bo dzisiaj to co 10 faktycznie coś umie a reszta najchętniej by wyjęła sciągawki ze studiów i poszukała na nich co może Ci dolegać :orany:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ