kolana/łydki

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Hari
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

No wiec mam 14 lat od 8 roku życia gram w piłkę nożna. Na początku niczym się nie przejmowałem grałem jak grałem z uśmiechem na twarzy (byłem zawsze najszybszy na boisku). Jednak od 13 roku życia dowiedziałem się o dietach i zacząłem mało jeść i schudłem. Potem jednak nie miałem siły do biegania i wgl i zacząłem znowu normalnie się odzywać, problem w tym że teraz gdy biegam bolą mnie nogi, łydki, kolana czasami pachwiny. Więc postanowiłem biegać i wykonywać ćwiczenia siłowe 'taka domowa siłownia' pompki/brzuszki/przysiady itp nie robiłem żadnych ćwiczeń które mogą szkodzić plecom, szybkie krótkie sprinty itp. przez jakiś czas (chyba tydzien) grało mi sie tak jak zwykle jednak potem znowu pojawił sie ten ból, więc przestałem chwilowo cwiczyć. I w końcu wyszło tak, że bolą mnie nogi, straciłem kondycję (kiedys mogłem biegać ile chciałem naprawde nawet o tym nie myślałem nie raz od rano do wieczora graliśmy z kolegami w piłke, a poziom wcale nie był słaby ), gra nie daję mi takiej przyjemności jak dawniej .
ZNA KTOŚ JAKIŚ SPOSÓB KTÓRY MOŻE MI POMÓC, PROSZĘ POMÓC BARDZO ZALEŻY MI NA KARIERZE SPORTOWEJ, pozdrawiam.
PKO
bosak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Wyrzuć internet i problemy znikną raz na zawsze :) Nie będziesz czytał bzdur, których jest mnóstwo! Jak sam napisałeś kiedyś było dobrze... I na tym forum ci co narzekają na coś, to prawie zawsze coś w swoim życiu sportowym zmienili ;)
W wieku 14 lat stosować dietę... Akurat powinieneś jeść więcej i zdrowo, bo organizm rośnie, dojrzewa. Skoro uprawiasz sport, to przecież to spalisz.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ