Kontuzja kolan po bieganiu- jak zaradzic ?

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
kaludia1532
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam! Biegam od dwóch tygodni. Niestety w sobotę zaczęły boleć mnie kolana. Nie mogę biegać. Czy macie pomysły co mogę zrobić w tej sytuacji ? Czy są jakieś ćwiczenia aby zapobiedz bólom kolan w przyszłości ? Serdecznie dziękuje za odpowiedź ;) Pozdrawiam ;) Mam 16 lat, ważę 46kg, mój wzrost to 168.
Biegam ok. 3-4 km, najczęściej wieczorami ( ale czasem rano), kupiłam specjalne buty do biegania(także nie są to byle jakie buty). Odpuściłam sobie na pare dni bieganie, bo nie chce pogorszyć mojej sytuacji z kolanami.
Ostatnio zmieniony 05 mar 2014, 18:26 przez kaludia1532, łącznie zmieniany 2 razy.
PKO
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45

Nieprzeczytany post

Żartobliwie odpowiadając jak bolą Cię kolana w sobotę, to w soboty nie biegaj :) a na poważnie to może napisz w czym biegasz, po czym biegasz, ile biegasz, jak szybko biegasz i ogólnie :)
Awatar użytkownika
850
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45 min

Nieprzeczytany post

Moze powodem jest lądowanie na piętach?Pomóc może zmiana techniki z lądowaniem na sródstopiu, wzmacnianie całego ciała ćwiczeniami i praca nad prawidłowa postawą podczas biegu, tak mi się wydaje :usmiech:
kaludia1532
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

850 pisze:Moze powodem jest lądowanie na piętach?Pomóc może zmiana techniki z lądowaniem na sródstopiu, wzmacnianie całego ciała ćwiczeniami i praca nad prawidłowa postawą podczas biegu, tak mi się wydaje :usmiech:
Dzięki za podpowiedź ;)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ