Problem MCL

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
kuszy
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 35:36
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam ostatnio przydarzył mi się następujący problem , pewnego dnia wieczorem po treningu przy zginaniu i prostowaniu nogi zaczął mnie męczyć słaby kujący ból po wewnętrznej stronie kolana oczywiście ból zignorowałem myśląc że to jakiś zwykły mikro uraz. Następnego dnia rano ból był znacznie silniejszy jednak nie czułem że uniemożliwi mi to zrobienie treningu , już po 1km ból nasilił się do tego stopnia że nie byłem w stanie kontynuować treningu. Wynik badania USG jest następujący. Ile przerwy mnie czeka jak przyśpieszyć powrót do biegania ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
PKO
Awatar użytkownika
MICHAL-CS
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

czesc, nie mozna jednoznacznie okreslic ile czasu zajmie powrot do treningu, przedewszystkim trzeba jak najszybciej zniwelowac stan zapalny i dolegliwosci bolowe, w miedzyczasie powinienes wprowadzic cwiczenia stabilizujace, tylko nie rzucac sie od razu na berety i inne niestabilne podloza tylko rozpoczac trening od podstaw. warto sie wybrac chociaz na jedna wizyte konsultacyjna z dobrym fizjoterapeuta zeby ci nakreslil jakie cwiczenia powinienes wykonywac i zeby za wczesnie nie wprowadzic zbyt duzych obciazen. wiadomo ze prywatna wizyta kosztuje a rehabilitacja z NFZ czesto pozostawia wiele do zyczenia jednakze warto sie zastanowic.

pozdrawiam
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ