Witam, od kilku tygodniu biegam 2 razy w tygodniu. Biegam srednio dystans 4-5km w czasie 35-40 minut. Problem w tym, ze podczas biegu czuje lekki bol stopy i okolic kostki, a pod koniec biegu jest on juz dosyc silny. Z oddychaniem wyrabiam bez zadnego problemu.. za 2 tygodnie chce wystartowac w biegu na 15km i gdyby nie ten bol to mysle, ze poszlo by mi calkiem niezle. Wie ktos moze co moze byc przyczyna tego bolu?
Pozdrawiam
Ból stopy i okolic kostki
- kfadam
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 1.05
- Życiówka w maratonie: brak
płuca szybko się adaptują, gorzej z mięśniami.
Nic nie piszesz o rozgrzewce i rozciąganiu, mam nadzieje że jednak jedno i drugie uwzględniasz w treningu. W necie jest sporo filmików z ćwiczeniami stóp myślę że warto z tydzień odpuścić bieganie i wzmocnić stopy i ogólnie mięśnie całego ciała a ten bieg na 15km. odpuścić. Jeśli nadal będziesz patrzył przez pryzmat startu w biegu to nawet jeśli ci się to uda to po nim długo już nie pobiegasz. Daj sobie na luz imprez jest od groma zawsze zdążysz a z kontuzją daleko nie pobiegniesz.
Nic nie piszesz o rozgrzewce i rozciąganiu, mam nadzieje że jednak jedno i drugie uwzględniasz w treningu. W necie jest sporo filmików z ćwiczeniami stóp myślę że warto z tydzień odpuścić bieganie i wzmocnić stopy i ogólnie mięśnie całego ciała a ten bieg na 15km. odpuścić. Jeśli nadal będziesz patrzył przez pryzmat startu w biegu to nawet jeśli ci się to uda to po nim długo już nie pobiegasz. Daj sobie na luz imprez jest od groma zawsze zdążysz a z kontuzją daleko nie pobiegniesz.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
A ja dzisiaj się dowiedziałem że mam zdeformowany staw skokowy i chodzę na rehabilitację dalej ale pan z ZUS na komisji powiedział ze L4 do dzisiaj a jutro do pracy a że boli no trudno przyzwyczaje się.