Ból kolana przy maksymalnym zgięciu i wyprostowaniu

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Biegosław
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam, od jakiegoś czasu mam ból kolana przy maksymalnym zgięciu i wyprostowaniu. Czytałem o torbieli bakera, ale nic nie wystaje mi pod kolanem. Najczęściej boli jak siedzę trochę, a potem wstanę i się poruszam. Przy ćwiczeniach i bieganiu nie czuję (raz na jakiś czas miniból niczemu nie szkodzący). Ktoś z was się spotkał z tym?
PKO
fantom
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:21

Nieprzeczytany post

Biegosław pisze:Witam, od jakiegoś czasu mam ból kolana przy maksymalnym zgięciu i wyprostowaniu. Czytałem o torbieli bakera, ale nic nie wystaje mi pod kolanem. Najczęściej boli jak siedzę trochę, a potem wstanę i się poruszam. Przy ćwiczeniach i bieganiu nie czuję (raz na jakiś czas miniból niczemu nie szkodzący). Ktoś z was się spotkał z tym?
Ale ktore miejsce w kolanie cie boli ?
Biegosław
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Jest w załączniku
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Tomaszek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 40.56
Życiówka w maratonie: 3.28.04

Nieprzeczytany post

Naciągnięte ścięgna albo przyczepy mięśni. Radzę uważać z rozciąganiem i nie biegać zbyt szybko.
_dorota_
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Witam! No właśnie! Dokładnie to samo mnie boli! Tylko że ja zauważam ten ból gdy zbyt długo stoję, dochodzi do tego, że stoję na drugiej nodze (nie bolącej), a tą bolącą lekko ugiętą trzymam w powietrzu. Nic mnie nie boli podczas biegania czy jazdy rowerem, tylko właśnie podczas stania. Biegam 3-4 razy tygodniowo po ok godzinie, tyle samo jeżdżę na rowerze.
_dorota_
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Z moim bólem podkolanowym dostałam skierowanie do ortopedy z podejrzeniem torbieli bakera :orany: . Ciekawe co stwierdzi ortopeda :ech: .
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ