Bolące palce
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka w maratonie: brak
Cześć, witam
Postanowiłam do was napisać. Jestem Kasia i moja przygoda z bieganiem zaczęła się w sierpniu kiedy moja przyjaciółka zaproponowała mi przebiegnięcie w przerwie w pracy 4km od tak dla relaksu ale żeby nie robić przerw.O dziwo udało mi się.I od tamtego momentu kiedy mam czas staram się biegać . Przebiegłam dwa półmaratony?chyba tak to się jakoś nazywa.10km. Ale od samego początku mam przy bieganiu pewien problem..Chodzi o to,że jak biegam np. jakąś godzinę to po jakimś czasie zaczynają mnie strasznie boleć palce u stóp. Takie dziwne mrowienie i ból.Nie wiem czy to ma związek z moją wagą trochę wysoką czy z nieprawidłowym układaniem stopy. Czy może istnieje jakaś inna tego przyczyna. Buty mam bardzo wygodne. W sumie jak chodzę na obcasach niezbyt dużych to też czasem zaczynam odczuwać taki palcowy ból. Nie chcę rezygnować z biegania Może znacie odpowiedź? Pozdrawiam serdecznie

- 850
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 45 min
- Życiówka w maratonie: brak
Może jeden rozmiar większe to jest mało? Jak ja zaczynalem, to biegałem w butach tylko o rozmiar wiekszych i tez miałem palce na końcach obolale. Jak kupiłem o 2 rozmiary większe to problem zniknął, dlatego pomyślałem że może i w tym tkwi Twój problem. Może paznokcie masz zbyt długie?