Bole miesni czworoglowych, prosze o pomoc

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
mike93
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 32;45
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam,
jestem biegaczem od okolo 7 lat. Od ostatnich dwoch lat nie moge zrobic progresu. Zmienilem drastycznie trening ( duza objetosc)i nie przeklada sie to na wyniki. Niestety nie moge tego zmienic poniewaz biegam w grupie z innymi biegaczami i wszyscy robimy to samo ( zespol akademicki). Zmarnowalem caly ubiegly rok i w tym jest jeszcze gorzej. Czuje ze mam caly czas spiete miesnie czworoglowe, na treningach nie daje rady z grupa, probowalem zrobic sobie przerwe i nie pomoglo, probowalem biegac wiecej (2 razy dziennie) i tez nic to nie dalo. Jestem w stanie zrobic okolo 2 odcinkow podczas treningu i na wiecej moje nogi mi nie pozwalaja, " scina" mnie do tego stopnia ze tempo spada nawet o 30s/km. Prosze o pomoc, rady ktore pomoga rozwiazac mi ten problem. Chetnie dostarcze innych szczegolow to jest tylko ogolne zapytanie. Z gory dziekuje za odpowiedzi.
PKO
Awatar użytkownika
marcinostrowiec
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

mike93 pisze:Witam,
jestem biegaczem od okolo 7 lat. Od ostatnich dwoch lat nie moge zrobic progresu. Zmienilem drastycznie trening ( duza objetosc)i nie przeklada sie to na wyniki. Niestety nie moge tego zmienic poniewaz biegam w grupie z innymi biegaczami i wszyscy robimy to samo ( zespol akademicki). Zmarnowalem caly ubiegly rok i w tym jest jeszcze gorzej. Czuje ze mam caly czas spiete miesnie czworoglowe, na treningach nie daje rady z grupa, probowalem zrobic sobie przerwe i nie pomoglo, probowalem biegac wiecej (2 razy dziennie) i tez nic to nie dalo. Jestem w stanie zrobic okolo 2 odcinkow podczas treningu i na wiecej moje nogi mi nie pozwalaja, " scina" mnie do tego stopnia ze tempo spada nawet o 30s/km. Prosze o pomoc, rady ktore pomoga rozwiazac mi ten problem. Chetnie dostarcze innych szczegolow to jest tylko ogolne zapytanie. Z gory dziekuje za odpowiedzi.
o ile nie są naciągniete (wtedy nie wolno ich rozciagac) ale to juz kontuzja wymagajaca leczenia to:

logicznie ujmując nogi bolą i sztywnieja z przeciązenia rozwiazanie ? rozciąganie masa rozciagania zawsze po bieganiu potem jesli trzeba wieczorem rano itd aż staną sie elastyczne no i daj im odpocząc automasować z olejkiem biegac regeneracyjnie tzn wolno i nie za dlugo w celu tylko rozgrzewania miesnia, bolec moze tez z braku elektrolitów Magnez potas itp ale nie suplementy, np kakao na magnez suszone morele na potas, białko spozywaj regularnie może blokowac regeneracje najlepiej z przetworów mlecznych

zidentyfikuj problem naciagniete naderwane czy przeciazone
Moje wpisy, moje doświadczenie, każdy jest indywidualnym przypadkiem, ale prawidłowości występują
Forumowym nauczycielom gramatyki ortografii oraz stylu mówie zdecydowane NIE
mike93
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 32;45

Nieprzeczytany post

Bol wystepuje po okolo kilku minutach biegu, opadam z sil, nie jestem w stanie utrzymac tempa w szybkich odcinkach, wyglada na to ze jestem przeciazony. To jest cos w rodzaju zwiodczenia miesni. Treningi nie sprawiaja mi przyjemnosci i czuje sie zmeczony. Na kazdym treningu wygladam jakbym walczyl ze soba....
Awatar użytkownika
marcinostrowiec
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

mike93 pisze:Bol wystepuje po okolo kilku minutach biegu, opadam z sil, nie jestem w stanie utrzymac tempa w szybkich odcinkach, wyglada na to ze jestem przeciazony. To jest cos w rodzaju zwiodczenia miesni. Treningi nie sprawiaja mi przyjemnosci i czuje sie zmeczony. Na kazdym treningu wygladam jakbym walczyl ze soba....
na 90 % sie przetrenowałeś odstaw bieganie do momentu aż poczujesz sie świeżo (powinien wystarczyć max tydzień) w tym czasie jedz regularnie białka z przetworów mlecznych np twarogi oraz jaja kurze i surowego buraka (obrać i zjeść) to nie naderwanie ani naciagniecie bo bolałoby od razu, możliwe jest tez niedozywienie wynikajace z problemów trawiennych brak glikogenu miesniowego i słabe dostarczanie go z wątroby która ma zaburzone czynności ten problem rozwiążesz stosując diete wątrobową i zioła polecam wszelkie korzenie goryczki mozna zmielic i jeść także burak jest swietny na wątrobe ale surowy, pamietaj trenując w takim stanie POGARSZASZ forme to nie jest tak ze wystarczy biegać, czesto nie bieganie jest najlepszym treningiem, jedz miel zioła i odpoczywaj :)
Moje wpisy, moje doświadczenie, każdy jest indywidualnym przypadkiem, ale prawidłowości występują
Forumowym nauczycielom gramatyki ortografii oraz stylu mówie zdecydowane NIE
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ