Ból kolana

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Lewo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Cześć, mam 22lata, ostatnio zaczełem biegać ( to pierwsza aktywność od dłuższego czasu, silownia jedynie na początku roku). Po 1 biegu czułem lekko kolano. Po 3 biegu znowu. Bólu ciągle nie ma, raczej jakby chciało sobie strzelić, jedynie jak siąde po turecku lub zegnę nogę to wtedy czuję że kolano trochę boli ( podczas biegania nie, tylko mocniejszego zgięcia nogi)
Nie rozgrzewałem się i rozciągałem, być może to jest powód lub to że biegłem w stylu, do zmęczenia - marsz i dalej do zmęczenia tak kilka razy. Nie mam nadwagi raczej dużej. jest on na prawym kolanie po wewnętrznej stronie.

Myślalem nad czymś takim aby z 3dni dać sobie luzu, wyjść dziś i przebiec się maly kawałek, rozgrzać i zrobić lekkie ćwiczenia rozciągające na kolano ( tylko nie wiem jakie, znam same które mogą powodować ból, może krążenia kolan i kucania lub płytkie przysiady )

Czytałem artykuły na stronie głównej ale tyczyły się kogoś kto ostro już biega i raczej zmian wyrodnieniowych a to co ja mam to raczej lekka oznaka zmęczenia kolana.

Doradźcie coś :)

ps. co jeszcze byście polecili na obcieranie ud?
PKO
Lewo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

nikt nie pomoże?
Krzychu N
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 49'58"

Nieprzeczytany post

Lewo pisze:Cześć, mam 22lata, ostatnio zaczełem biegać ( to pierwsza aktywność od dłuższego czasu, silownia jedynie na początku roku). Po 1 biegu czułem lekko kolano. Po 3 biegu znowu. Bólu ciągle nie ma, raczej jakby chciało sobie strzelić, jedynie jak siąde po turecku lub zegnę nogę to wtedy czuję że kolano trochę boli ( podczas biegania nie, tylko mocniejszego zgięcia nogi)
Nie rozgrzewałem się i rozciągałem, być może to jest powód lub to że biegłem w stylu, do zmęczenia - marsz i dalej do zmęczenia tak kilka razy. Nie mam nadwagi raczej dużej. jest on na prawym kolanie po wewnętrznej stronie.

Myślalem nad czymś takim aby z 3dni dać sobie luzu, wyjść dziś i przebiec się maly kawałek, rozgrzać i zrobić lekkie ćwiczenia rozciągające na kolano ( tylko nie wiem jakie, znam same które mogą powodować ból, może krążenia kolan i kucania lub płytkie przysiady )

Czytałem artykuły na stronie głównej ale tyczyły się kogoś kto ostro już biega i raczej zmian wyrodnieniowych a to co ja mam to raczej lekka oznaka zmęczenia kolana.

Doradźcie coś :)

ps. co jeszcze byście polecili na obcieranie ud?
Ja jak zaczynałem to też miałem bóle kolan. Minęły po pewnym czasie. U mnie zanim zaczołem biegać aktywność była prawie zerowa, trochę siłownia. Mięśnie, stawy muszą się przyzwyczaić do wysiłku...
Pamiętaj żeby na początku wolno, najlepiej marsz przeplatany z delikatnym truchtem.
Delikatne rozciąganie po biegu.nzrób przerwę 3,4 dni i próbuj dalej.
Powodzenia.
http://forenergy.pl/
Duży wybór odżywek firm ENERVIT, VITARGO.
Sprawdź ceny!!
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ