Odżywki dla biegaczy

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Midway
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

witam....mam do was pytanie jakie stosujecie odżywki....

ja prócz węglowodanów stosuje BCAA, koffeine, żeń-szeń....

zastanawiam sie jeszcze nad zakupem Omega 3, l-alaniny.....co myslicie o tych produktach? doradźcie cos godnego polecenia.
PKO
Awatar użytkownika
apaczo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:54
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Midway pisze:witam....mam do was pytanie jakie stosujecie odżywki....

zastanawiam sie jeszcze nad zakupem Omega 3, l-alaniny.....co myslicie o tych produktach? doradźcie cos godnego polecenia.
BCAA to dobry wybór.
Kofeina tylko cyklicznie i w odpowiednio dobranych dawkach
żeń-szeń najlepiej to syberyjski i dobry ekstrakt w odpowiednio dobranych kombinacjach
w długich cyklach dobrze sie spisuje beta-alanina
Dla wyczynowców marzących o super życiówkach polecam zestaw wentylacyjny, zestaw adaptogenny i energetyczny.
W razie pytań to śmiało na PW
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
rosol_z_kur_wielu
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ja osobiscie polecam koenzym q10 - poprawia wydolnosc, jesli sie stosuje dlugo i wplywa dobrze na cere. (w kapsulkach, nie zadnych kremach) :)

Mozesz stosowac witamine c1000 + witaminy z grupy b bez tego daleko nie pobiegasz :)

wg mojej opini, stosowanie kofeiny, omega3 czy alaniny jest bez sensu, jesli chodzi o zen-szen, to mozesz zakupic oddzielne witaminy,takze bedziesz mial 2w1 (Ale nie wszystkie go maja, musisz zapytac w aptece)
Awatar użytkownika
apaczo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

rosol_z_kur_wielu pisze: wg mojej opini, stosowanie kofeiny, omega3 czy alaniny jest bez sensu,
Możesz rozwinąć myśl? Bardzo ciekawi mnie twoja opina.
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
rosol_z_kur_wielu
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Kofeina zawiera teine, przez co wypłukuje nasz organizm z cennego żelaza. Po za tym spożywanie kofeiny dużych ilościach możne powodować nadpobudliwość lub kołatanie serca

Tluszcze typu omega3 wystepuje w rybach, olejach itd. wiec mysle ze kupowanie tego to strata pieniedzy bo mamy tego dostatecznie duzo w jedzeniu

Alaniny nie stosowalem osobiscie ale z tego co sie dowiedzialem, dziala jak placebo, nic nie daje.
Awatar użytkownika
apaczo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

rosol_z_kur_wielu pisze:Kofeina zawiera teine, przez co wypłukuje nasz organizm z cennego żelaza. Po za tym spożywanie kofeiny dużych ilościach możne powodować nadpobudliwość lub kołatanie serca

Tluszcze typu omega3 wystepuje w rybach, olejach itd. wiec mysle ze kupowanie tego to strata pieniedzy bo mamy tego dostatecznie duzo w jedzeniu

Alaniny nie stosowalem osobiscie ale z tego co sie dowiedzialem, dziala jak placebo, nic nie daje.
Tylko głupcy stosują kofeinę non-stop. Kofeine trzeba brać w odpowiednich cyklach i najlepiej tylko na mega mocnym treningu i zawodach. Zasadę działania i linki do badań świadczących o dopingujących właściwościach kofeiny opisałem w artykule. http://www.sportacademy.pl/smf/index.ph ... 360.0.html
Co do Omega-3 to mogę sie zgodzić
Natomiast Beta-alanina działa , tylko trzeba wysycić organizm i brac w długich cyklach. Polecam artykuł na ten temat http://www.sportacademy.pl/smf/index.ph ... ,86.0.html
Załączam też listę niedziałających suplementów na które szkoda kasy
http://www.sportacademy.pl/smf/index.ph ... ,59.0.html
rosol_z_kur_wielu
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Załączam też listę niedziałających suplementów na które szkoda kasy
http://www.sportacademy.pl/smf/index.ph ... ,59.0.html
Do tej listy mozesz dolaczyc takze glukozamine
Midway
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

a czy po beta-alaninie nie bedzie tak zwanej pompy mięśniowej?
co powiecie na właczenie jeszcze glutaminy? lub creatyny
Awatar użytkownika
apaczo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Midway pisze:a czy po beta-alaninie nie bedzie tak zwanej pompy mięśniowej?
co powiecie na właczenie jeszcze glutaminy? lub creatyny
Nie będzie pompy. Glutamina jest na czarnej liście niedziałających supli. Creatyna tylko dla sprinterów, góra 800m .
Krzychu N
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 49'58"

Nieprzeczytany post

Midway pisze:witam....mam do was pytanie jakie stosujecie odżywki....

Ja stosuję dodatkowo napój izotoniczny, szczególnie przy takich temperaturach :)
http://forenergy.pl/
Duży wybór odżywek firm ENERVIT, VITARGO.
Sprawdź ceny!!
rudnickir
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

a to trzeba coś brać żeby biegać? u mnie dobrze działa kanapka z paprykarzem i pomidorem:P
matrix_991
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Z tą kreatyną to różnie ...
Zależy czy mono, piro, czy jabłczan.
Dlaczego by nie spróbować 5g rano i 5g po treningu pod maraton piro lub jabłczanu?
Przecież te 5 g po treningu się nie wypłucze :)
pisanka
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

biorę BCAA tylko. dodatkowo magnez i B6. czy powinnam brać coś jeszcze? czy wystarczy?
rosol_z_kur_wielu
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Biorac cos musisz wiedziec po co to robisz i do czego ci to potrzebne !!! A nie innych pytasz :)
pisanka
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

to co biorę to wiem po co biorę, ale pytam o to czego nie biorę i czy powinnam :P
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ