Odżywki dla biegaczy
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
witam....mam do was pytanie jakie stosujecie odżywki....
ja prócz węglowodanów stosuje BCAA, koffeine, żeń-szeń....
zastanawiam sie jeszcze nad zakupem Omega 3, l-alaniny.....co myslicie o tych produktach? doradźcie cos godnego polecenia.
zastanawiam sie jeszcze nad zakupem Omega 3, l-alaniny.....co myslicie o tych produktach? doradźcie cos godnego polecenia.
- apaczo
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:54
- Kontakt:
BCAA to dobry wybór.Midway pisze:witam....mam do was pytanie jakie stosujecie odżywki....
Kofeina tylko cyklicznie i w odpowiednio dobranych dawkach
żeń-szeń najlepiej to syberyjski i dobry ekstrakt w odpowiednio dobranych kombinacjach
w długich cyklach dobrze sie spisuje beta-alanina
Dla wyczynowców marzących o super życiówkach polecam zestaw wentylacyjny, zestaw adaptogenny i energetyczny.
W razie pytań to śmiało na PW
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
-
- Rozgrzewający Się
Ja osobiscie polecam koenzym q10 - poprawia wydolnosc, jesli sie stosuje dlugo i wplywa dobrze na cere. (w kapsulkach, nie zadnych kremach) 
Mozesz stosowac witamine c1000 + witaminy z grupy b bez tego daleko nie pobiegasz
wg mojej opini, stosowanie kofeiny, omega3 czy alaniny jest bez sensu, jesli chodzi o zen-szen, to mozesz zakupic oddzielne witaminy,takze bedziesz mial 2w1 (Ale nie wszystkie go maja, musisz zapytac w aptece)

Mozesz stosowac witamine c1000 + witaminy z grupy b bez tego daleko nie pobiegasz

wg mojej opini, stosowanie kofeiny, omega3 czy alaniny jest bez sensu, jesli chodzi o zen-szen, to mozesz zakupic oddzielne witaminy,takze bedziesz mial 2w1 (Ale nie wszystkie go maja, musisz zapytac w aptece)
- apaczo
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Możesz rozwinąć myśl? Bardzo ciekawi mnie twoja opina.rosol_z_kur_wielu pisze: wg mojej opini, stosowanie kofeiny, omega3 czy alaniny jest bez sensu,
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
-
- Rozgrzewający Się
Kofeina zawiera teine, przez co wypłukuje nasz organizm z cennego żelaza. Po za tym spożywanie kofeiny dużych ilościach możne powodować nadpobudliwość lub kołatanie serca
Tluszcze typu omega3 wystepuje w rybach, olejach itd. wiec mysle ze kupowanie tego to strata pieniedzy bo mamy tego dostatecznie duzo w jedzeniu
Alaniny nie stosowalem osobiscie ale z tego co sie dowiedzialem, dziala jak placebo, nic nie daje.
Tluszcze typu omega3 wystepuje w rybach, olejach itd. wiec mysle ze kupowanie tego to strata pieniedzy bo mamy tego dostatecznie duzo w jedzeniu
Alaniny nie stosowalem osobiscie ale z tego co sie dowiedzialem, dziala jak placebo, nic nie daje.
- apaczo
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Tylko głupcy stosują kofeinę non-stop. Kofeine trzeba brać w odpowiednich cyklach i najlepiej tylko na mega mocnym treningu i zawodach. Zasadę działania i linki do badań świadczących o dopingujących właściwościach kofeiny opisałem w artykule. http://www.sportacademy.pl/smf/index.ph ... 360.0.htmlrosol_z_kur_wielu pisze:Kofeina zawiera teine, przez co wypłukuje nasz organizm z cennego żelaza. Po za tym spożywanie kofeiny dużych ilościach możne powodować nadpobudliwość lub kołatanie serca
Co do Omega-3 to mogę sie zgodzić
Natomiast Beta-alanina działa , tylko trzeba wysycić organizm i brac w długich cyklach. Polecam artykuł na ten temat http://www.sportacademy.pl/smf/index.ph ... ,86.0.html
Załączam też listę niedziałających suplementów na które szkoda kasy
http://www.sportacademy.pl/smf/index.ph ... ,59.0.html
-
- Rozgrzewający Się
Do tej listy mozesz dolaczyc takze glukozamineZałączam też listę niedziałających suplementów na które szkoda kasy
http://www.sportacademy.pl/smf/index.ph ... ,59.0.html
- apaczo
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Nie będzie pompy. Glutamina jest na czarnej liście niedziałających supli. Creatyna tylko dla sprinterów, góra 800m .Midway pisze:a czy po beta-alaninie nie bedzie tak zwanej pompy mięśniowej?
co powiecie na właczenie jeszcze glutaminy? lub creatyny
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 49'58"
Ja stosuję dodatkowo napój izotoniczny, szczególnie przy takich temperaturachMidway pisze:witam....mam do was pytanie jakie stosujecie odżywki....

-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
Z tą kreatyną to różnie ...
Zależy czy mono, piro, czy jabłczan.
Dlaczego by nie spróbować 5g rano i 5g po treningu pod maraton piro lub jabłczanu?
Przecież te 5 g po treningu się nie wypłucze
Zależy czy mono, piro, czy jabłczan.
Dlaczego by nie spróbować 5g rano i 5g po treningu pod maraton piro lub jabłczanu?
Przecież te 5 g po treningu się nie wypłucze

-
- Rozgrzewający Się
Biorac cos musisz wiedziec po co to robisz i do czego ci to potrzebne !!! A nie innych pytasz