witam .. mam maly problem z kolanami. Wyglada to tak, ze podczas grania w pilke "wyskakuja mi kolana" ) nie wiem jak to sie fachowo nazywa ale nie jest zbyt przyjemne i koledzy musza mi pozniej nastawiac noge. Kolano prawe wyskoczylo mi 3 razy pozniej mialem zabiegi cos w stylu elektrojonoforozy od tego czasu z prawym nic sie nie dzieje. Lewe natomiast wyskoczylo mi juz 2 razy i nie wiem co robic :| po takim urazie bol trwa jakies 7 dni i spowrotem jest ok ..
czy mozecie mi polecic jakies masci .. witaminy na stawy ... nie wiem co robic jestem mlodym gosciem co bedzie za 10.. 15 lat ((
no więc ...jak ci wyskoczy na drugim razem, to DZWOŃ NA POGOTOWIE, niech przyjadą i cie zabiorą...nie będziesz musiał łazić po lekarzach. Pewnie myślisz, że to przecież nic i nie ma sensu pogotowia wzywać, ale wierz mi że to najlepsze co można zrobić. A i oni sie ucieszą jak sie dowiedzą, że nie jadą po jakiegoś pijaka leżącego w krzakach:)
Nie wiem jak to jest jak kartetka przyjezdza ale chyba zabierają do szpitala. No nieważne, ale to rozwiązanie jest napewno najlepsze (wiem z włąsnego doświadczenia). Narazie nie masz się czym martwić, to dopiero trwa od niedawna. No ale dobrze, że zaczałes. Im wczesniej tym lepiej. Najgorsze co można zrobić to zbagatelizować uraz.
Wiec radze nie grać do czasu aż objawy "wyskakiwania kolan" nie ustąpią
Wracając do pogotowia to na pamiątke dostaniesz świstek z pogotowia i juz coś wpadnie z odszkodwania:)
koniu666 jeśli wyskakuje ci jedno i drugie kolano to może masz jakąś wadę budowy stawów kolanowych czy badał cię jakiś ortopeda?
Przeważnie jak kolano wyskakuje to świadczy to o jego niestabilności np. uraz więzadła acl co przy częstym takim incydencie prowadzi do zniszczenia chrząstki stawowej.
A to wyskakiwanie u ciebie kolan to polega na tym, że kość piszczelowa przesuwa się względem kości udowej? Ja bym radziła ci jak najszybciej iść do jakiegoś specjalisty, bo na forum nikt ci nie pomoże.