zerwana lakotka
-
- Rozgrzewający Się
Mam wielka prosbe!! Gram w klubie w pilke nozna. Zaczelo mnie bolec kolano i poszedlem do lekarza i powiedzial mi ze mam zerwana lakotke przysrodkowa i dostalem skierowanie na rezonans magnetyczny. LEcz w mojej okolicy sa tylko dwa aparaty wiec sa dlugie terminy na badanie i mam dopiero 29 maja i nie wiem czy moge jakos pomoc w leczeniu tego kolana do czasu badania!! Mozna to wogule jakos wyleczyc bez zadnych operacji czy konieczna est operacja?? BArdzo prosze o pomoc z gory dziekuje
Mitek7
- outsider
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
W rezonansie powinno wyjść czy to operacja jest konieczna czy nie.
Boli to kolano na co dzień?
Jak nie to nie ma za bardzo sensu co robić.
Jak boli to możesz do 29maja wsmarować w nie pół apteki tubek maści aż wyskoczą Tobie jakieś pryszcze i nie będą chcieli Tobie zrobić rezonansu bojąc się, że to powikłania po ptasiej grypie.
Najbezpieczniej byłoby schładzać lodem (owiniętym szmatką aby nie podrażniać skóry) co 2-3godz na 10-15min.
Boli to kolano na co dzień?
Jak nie to nie ma za bardzo sensu co robić.
Jak boli to możesz do 29maja wsmarować w nie pół apteki tubek maści aż wyskoczą Tobie jakieś pryszcze i nie będą chcieli Tobie zrobić rezonansu bojąc się, że to powikłania po ptasiej grypie.
Najbezpieczniej byłoby schładzać lodem (owiniętym szmatką aby nie podrażniać skóry) co 2-3godz na 10-15min.
Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.
- outsider
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Schładzanie lodem nie wyleczy łąkotki jak jest np:uszkodzona
Ale zmniejszy ból i stan zapalny.
O leczeniu zimnem możesz dowiedzieć się więcej jak poszukasz przez jakąś wyszukiwarkę hasła:Krioterapia
To nie jest dokładnie to samo (nie próbuj wchodzić w domu do lodówki) ale zasada jest taka sama.
Ale zmniejszy ból i stan zapalny.
O leczeniu zimnem możesz dowiedzieć się więcej jak poszukasz przez jakąś wyszukiwarkę hasła:Krioterapia
To nie jest dokładnie to samo (nie próbuj wchodzić w domu do lodówki) ale zasada jest taka sama.
Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.