rekonstrukcja acl
- arturmr
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
http://www.bieganie.pl/cgi-bin/ikonboar ... topic=1059
no i lipa ... kurna MISIO miałes racje... okazało sie, że kolano jest całkowicie niestabilne, w opisie artrsokopii pisze ze ma " osłabienie napięcia" ... nadaje sie tylko do ponownej rekonstrukcji, a przed tym trzeba usnąć śruby...wiec jeszcze 2 operacje...a juz sie cieszyłem, że bedzie spokój, a tu same probemy...rzesz
poza Piekarami i Sport-kliniką w Zorach...polecacie coś, jeszcze lub kogoś?
no i lipa ... kurna MISIO miałes racje... okazało sie, że kolano jest całkowicie niestabilne, w opisie artrsokopii pisze ze ma " osłabienie napięcia" ... nadaje sie tylko do ponownej rekonstrukcji, a przed tym trzeba usnąć śruby...wiec jeszcze 2 operacje...a juz sie cieszyłem, że bedzie spokój, a tu same probemy...rzesz
poza Piekarami i Sport-kliniką w Zorach...polecacie coś, jeszcze lub kogoś?
-
- Rozgrzewający Się
POCIESZE CIE BO POWIEM CI ZE NIE ZAWSZE WYCIAGAJA SRUBY..PRZYKLADEM MOGE BYC JA.6TYG PO PRZESZCZEPIE:]PRZESZEDLEM JUZ ARTRO I PRZESZCZEP WIEZADLA. PO TAKIM CZYMS LICZY SIE PRZEDEWSZYSTKIM TRENING NOG.SAMA REHABILITACJA JEST WAZNIEJSZA OD OPERACJI,ALE STABILNOSC NOGI POWRACA
POZDRAWIAM

POZDRAWIAM

Nie ma to jak przeszczep ACL :D:D:D
- misio
- Wyga
Dawno tu nie bylem a tu wchodze i kts(akurat niestety)przyznaj mi racje.Troche nie rozumeim moz ejuz nie apmietam jestes teraz po 1 rekonstrukcji i czekasz na 2 tak?Jak mozesz to napisz cos wiecej!!
Pozdro
Pozdro
Misio
- arturmr
- Wyga
pisałes wczesniej...
"A pare osob ktore spotkalem na rehabilitacji po rekonstrukcji gdzie otwierali staw kolanowy czekalo na nastepna operacje gdyz ta sie nie udala!!!
Dlatego musisz sie dowiedziec czy na pewno robia to artroskopowo!!!!!! "
wiec wykrakałes...i to przez Ciebie
Miałem poprostu niefarta i akurat moja rekonstrukcja sie nie udała
Teraz czekam na kolejna rekonstrukcje, śrub juz nie mam, przeszczepionego wiezadła tez nie...i czekam co bedzie dalej
"A pare osob ktore spotkalem na rehabilitacji po rekonstrukcji gdzie otwierali staw kolanowy czekalo na nastepna operacje gdyz ta sie nie udala!!!
Dlatego musisz sie dowiedziec czy na pewno robia to artroskopowo!!!!!! "
wiec wykrakałes...i to przez Ciebie

Miałem poprostu niefarta i akurat moja rekonstrukcja sie nie udała

Teraz czekam na kolejna rekonstrukcje, śrub juz nie mam, przeszczepionego wiezadła tez nie...i czekam co bedzie dalej
-
- Dyskutant
dZIZAS nie było mnie troszku , co sie stało arturmr ??? ja myślałem , ze Ty już grasz w gałe
((( czemu sie nie udało , to zwykły pech czy ktoś nawalił , ja niebawem ide pod noż i takie informacjie nie napawają optimizmem:((( strasznie mi przykro ................
trzym sie
pozdrawiam

trzym sie
pozdrawiam
- kaHa
- Rozgrzewający Się
- Kontakt:
jak to , idziesz na druga rekostrukcję ???
o, o
a jak Ci się objawiło że Twoje kolano po pierwszej jest nadal niestabilne? (tzn jak odczułeś, że przeszczep puścił-?)
bo ja jestem po rekostrukcji i mam troche problemów nadal..
moje ma niewielką niestabilność, graniczną ale mnie to coraz bardziej niepokoi, USG wykazało jedynie prawidłową przyczepność jednego końca przeszczepu, drugiego nie widać :S a jakaś tam kośc mi się przemieszcza....
jakie masz objawy? w jakim czasie po 1 rekonstrukcji??
miałes artroskopie na wyjmowanie śrub i usuwanie latającego przeszczepu po pierwszej rekostrukcji i teraz czekasz na 2-gą?
o, o
a jak Ci się objawiło że Twoje kolano po pierwszej jest nadal niestabilne? (tzn jak odczułeś, że przeszczep puścił-?)
bo ja jestem po rekostrukcji i mam troche problemów nadal..
moje ma niewielką niestabilność, graniczną ale mnie to coraz bardziej niepokoi, USG wykazało jedynie prawidłową przyczepność jednego końca przeszczepu, drugiego nie widać :S a jakaś tam kośc mi się przemieszcza....
jakie masz objawy? w jakim czasie po 1 rekonstrukcji??
miałes artroskopie na wyjmowanie śrub i usuwanie latającego przeszczepu po pierwszej rekostrukcji i teraz czekasz na 2-gą?
....biegać, nie biegać- oto jest pytanie!
- arturmr
- Wyga
czesc FOKA11:)
wydaje mi sie, że zwykły niefart. Akurat wypadło na mnie. Moze i to tez wina nieprawidłowej rehabilitacjii (zbyt późno rozpoczętej). Zacząłem ją miesiąc po operacjii(2 tyodnie opóźnienia) to chyba niewiele...chodzilem na nią przez 1 miesiąc. Wszystko niby było ok. Odzyskałem fizjologiczny zakres ruchu w nodze i pozostało mi tylko pracować nad dalszą odbudową mieśnia.
Pod koniec 3 tygodnia rehabilitacji w kolanie pojawiły sie przeskoki(przy każdym niemal kroku), bardzo słyszalne, padło wiec podejrzenie uszkodzenia łąkotki. Przerwałem rehabilitacjie. W styczniu miałem artroskopie lekakrz(ten co mnie operował) mówił, że kolano jest bardzo stabilne, a przeskoki to wina niestabilnej łąkotki i musze sie do tego przyzwyczaić. Napisał tez ,że wiezadło acl ma "osłabione napięcie"(ale nic nie mówił ze jest to cos czym trzeba sie martwić).
Poszedłem do innego lekarza, ten stwierdził całkowity brak stabilności. I powiedział, ze to własnie przez to "osłabienie napięcia acl". Mówił ,ze kolano "lata" na wszystkie strony.
Zaufałem mu(miałem powody
) ...zrobił mi artroskopie. Usunął przeszczep. I zlikwidował narośla kostne, które powodowały PRZESKOKI
kaHa
nigdy nie miałem na takiej niestabilności, zeby to mi przeszkadzało w życiu codziennym. Niektórym przy każdym kroku kolano ucieka, ja nic takiego nie miałem. Kolano uciekało zawsze podczas gry w piłke (no raz próbowałem sie ratować przed upadkiem z roweru no i wtedy tez uciekło
). Jak nie zagram w piłe to poprostu sie nie dowiem czy operacja pomogła.
Pierwszą rekonstrukcje miałem w sierpniu. W marcu artroskopia i wyciaganie śrub.
Teraz czekam...na wizyte i bede wiedział co dalej
wydaje mi sie, że zwykły niefart. Akurat wypadło na mnie. Moze i to tez wina nieprawidłowej rehabilitacjii (zbyt późno rozpoczętej). Zacząłem ją miesiąc po operacjii(2 tyodnie opóźnienia) to chyba niewiele...chodzilem na nią przez 1 miesiąc. Wszystko niby było ok. Odzyskałem fizjologiczny zakres ruchu w nodze i pozostało mi tylko pracować nad dalszą odbudową mieśnia.
Pod koniec 3 tygodnia rehabilitacji w kolanie pojawiły sie przeskoki(przy każdym niemal kroku), bardzo słyszalne, padło wiec podejrzenie uszkodzenia łąkotki. Przerwałem rehabilitacjie. W styczniu miałem artroskopie lekakrz(ten co mnie operował) mówił, że kolano jest bardzo stabilne, a przeskoki to wina niestabilnej łąkotki i musze sie do tego przyzwyczaić. Napisał tez ,że wiezadło acl ma "osłabione napięcie"(ale nic nie mówił ze jest to cos czym trzeba sie martwić).
Poszedłem do innego lekarza, ten stwierdził całkowity brak stabilności. I powiedział, ze to własnie przez to "osłabienie napięcia acl". Mówił ,ze kolano "lata" na wszystkie strony.
Zaufałem mu(miałem powody

kaHa
nigdy nie miałem na takiej niestabilności, zeby to mi przeszkadzało w życiu codziennym. Niektórym przy każdym kroku kolano ucieka, ja nic takiego nie miałem. Kolano uciekało zawsze podczas gry w piłke (no raz próbowałem sie ratować przed upadkiem z roweru no i wtedy tez uciekło

Pierwszą rekonstrukcje miałem w sierpniu. W marcu artroskopia i wyciaganie śrub.
Teraz czekam...na wizyte i bede wiedział co dalej

-
- Dyskutant
w łodzi rehabilitacje zaczynasz już dziń po zabiegu !!!!!!!!!!!! moj pan doktorek mowi , ze czasami przeszczep zostaje odrzucony
(( skoro więzado starciło '' napięcie "" to jednoznacznie wskazuje na żle przeprowadzony zabieg operacyjny:((( w tak krótkim czasie po, oczywiscie
podziwiam ze sie jeszcze nie załamałes i walczysz:)))
pozdro

podziwiam ze sie jeszcze nie załamałes i walczysz:)))
pozdro