Ból w kolanie

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
ewel
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Odczuwam dziwny ból w kolanie. Trenuję piłkę ręczną więc jest to związane z dużą liczbą upadków. Dokładnie nie wiem co było przyczyną tego urazu, ale trzyma mnie to ponad 2 tyg :/ Tak więc ból występuje w momentach kidy np zerwę sie do biegu, gdy wychodze po schodach, o skipingu szkoda wspominac bo w ogole nie dam rady go wykonac (nie zegne nogi do konca)... hmm klęknąć też nie dam rady. Podczas normalnego chodu albo spokojnego biegu nic nie boli. Za tydzien 1/4 mistrzostw Polski .. nie wiem co robic :(
Prosze o pomoc!
Jaa:)
PKO
Awatar użytkownika
Binda
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

!!! i jeszcze nie poszłaś do lekarza???????!!!! najszybszym sposobem na dowiedzienie sie co tam jest  to USG kolan... z tym że niekoniecznie coś musi pokazać... :// ale to stosunkowo najtańsza metoda... prywatnie kosztuje 50-60 zł... a lekarz i tak to pewnie zaleci albo od razu rezonans kolana...ale to już droższe a z Funduszu to sie troche czeka...

a z kolanem... to w sumie może być wszystko... :// od stłuczenia do zerwania więzadeł albo uszkodzenia chrząstki/łękotki (wiem coś o tym)...

no ale przede wszsystkim pójdź gdzieś z tym...bo ludzie to mogą różne rzeczy mówić... począwszy od tego że Ci nic nie jest do strasznych pomysłów...

Pozdro...
Awatar użytkownika
musk
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

hmmm... Skoro boli Cię już ok 2 tygodnie, to raczej nic dobrego. Ludzie często mają tak, że bolą ich kolana, ale ból przechodzi po kilku godzinach. radze iść z tym jak najszybciej do lekarza. A między czasie polecam maść Reparil - w jakimś stopniu napewno pomoże :)
Karola :)
młodziczka
średnie dystanse
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ