Problem z kolanem

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Awatar użytkownika
cracovia
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Od jakiegoś czasu mam problem z kolanem. Gdy kucam cos strzela mi w kolanie. Tak jest za kzdyma razem. Narazie nie byłem u żadnego lekarza.

Jeżeli ktoś wie o co chodzi to niech napisz.
[b] juventus [/b]
PKO
Awatar użytkownika
anka150321
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

http://www.fbb.pl/index.php?showtopic=9324
a moje zdanie jest takie :
strzelanie o którym mowisz nie koniecznie jest objawem jakiejś nieprawidłowości wielu ludzi to ma ja mam odkąd pamietam i strzelaja mi wsyztskie stawy od kolan po kostki nadgartek barki łokcie i przestałam juz zwracać na to uwagę
ankaa15
Awatar użytkownika
cracovia
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Mi też wszystkie kości w stawach strzelają itp. aleo w prawym kolanie mi strzela tylko jak robię przysiady i mam wrażenie, że coś mi się tam przestawia w kolanie jak robię te przysiady. W lewym kolanie się tak nie dzieje, więc chyba jest coś nie tak
[b] juventus [/b]
Awatar użytkownika
darcia
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Z własnego doswiadczenia radzę Ci iśc do lekarza bo z kolanami nie ma żartów.Ja mam chondromolacje rzepki i tez mi tak cos wcześniej strzelało w kolanach, że jak zrobiłam przysiad to nie mogłam wstać ale teraz jest juz lepiej na tyle,że jak przyklekne to sama wstane.
Awatar użytkownika
chrisGDE
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

jak słysze ze kobiety mają problemy z kolanami to mnie serce boli:) Kolana kobiece to jedno ztych miejsc ,które mnie poruszaja jak je widze.Kobiety dbajcie o kolana niewarto ryzykować ,faceci to co innego,pamietam jak mnie nieraz w kurzała przyjaciólka która ma dosłownie śliczne kolana ,i też sie juz dorobiła problemów a nadodatek musiałem w końcu awanture zrobic bo sie uparła i jeszcze je przeciazała  niepotrzebnie na treningu.
kmklim
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Mnie też kolanka zaczęły boleć. Myślę że pewnie najlepiej im robi "zdrowe" ćwiczenie. Jednak poczytałem to forum i potem się jeszcze rozejrzałem po farmaceutykach. Zostałem generalnie zniechęcony. Jednak najciekawsze rzeczy znalazłem tutaj o Arthrylu i innych preparatach siarczanu glucosaminy (glucosamine sulphate).

Proponuję artykuł zamieszczony na http://www.sfd.pl/temat177372/ gdzie totalnie potępione jest to ustrojstwo jako nieskuteczne.

Są tu cytowane badania, które wykazały nieskuteczność tych leków. Jednak jest też sporo badań, które wykazały skuteczność. Bądź więc mądry i pisz wiersze. Jak ktoś chce poszperać po badaniach to niezłe jest [http://www.ncbi.nlm.nih.gov/]
Awatar użytkownika
Binda
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

do CRACOVIA przejdź sie do lekarza... a jeśli lekarz powie Ci że to nic...to sądze że jest dupa a nie lekarz...lepiej dla własnego spokoju i zdrowia idź na rezonans kolana albo chociaz na dobre USG.... problemy z kolanam to nie fajna rzecz...
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ