Witam
Mam problem z mięśniem piszczelowym przednim. Uprawiam czynnie sport i gdy nie zrobię dobrej rozgrzewki przed treningiem to strasznie boli mnie mięśniem piszczelowym przednim nie mogę wtedy zginać stopy w kostce a mięsień piszczelowy mam strasznie napięty. Sytuacja powtarza się nawet gdy idę bardzo szybko. Stało się to ostatnio bardzo uciążliwe ponieważ zacząłem biegać. Nawet gdy się rozgrzeje to po jakimś czasie ok 2km muszę się zatrzymać gdyż ból jest duży. Słyszałem, że może być to spowodowane złym obuwiem ale mnie w każdych butach boli ten mięsień. Buty do chodzenia mam wygodne więc to nie może wyć przyczyna obuwia. Inna sprawa, że gdy byłem mały ok 10 lat (teraz 25) miałem płaskostopie, ale podobno zostało wyleczone;p Czy ktoś ma jakiś pomysł co z tym fantem zrobić?
Proszę o pomoc
Pozdrawiam
TM
Problem z mięśniem piszczelowym przednim
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- mclakiewicz
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witaj.
Niedawno przez to przeszedłem. Ból był taki, że nawet ciężko mi było chodzić. Schładzanie i smarowanie nie pomagało, natomiast pomogło polewanie bolącego miejsca strumieniem gorącej wody i odpoczynek. Żadnych rozciągań w początkowej fazie kontuzji bo jeszcze bardziej można to sobie załatwić. Dopiero gdy już zaleczysz to poszukaj na stronie zestawu ćwiczeń rozciągających te mięśnie.
Oczywiście nie jest to recepta uniwersalna, bo mogłem mieć inną kontuzję dającą podobne objawy.
Pozdrawiam.
Niedawno przez to przeszedłem. Ból był taki, że nawet ciężko mi było chodzić. Schładzanie i smarowanie nie pomagało, natomiast pomogło polewanie bolącego miejsca strumieniem gorącej wody i odpoczynek. Żadnych rozciągań w początkowej fazie kontuzji bo jeszcze bardziej można to sobie załatwić. Dopiero gdy już zaleczysz to poszukaj na stronie zestawu ćwiczeń rozciągających te mięśnie.
Oczywiście nie jest to recepta uniwersalna, bo mogłem mieć inną kontuzję dającą podobne objawy.
Pozdrawiam.