Kolano proszę o pomoc
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam, od grudnia zmagam się z kontuzją kolana. (pod koniec listopada zaliczyłem pierwszy maraton) W grudniu byłem przekonany, że to ITBS, ale z dniem dzisiejszym jestem już przekonany, że to coś innego… Powiem szczerze jestem troszkę podłamany byłem u lekarza i to niby dobrego stwierdził, że jego zdaniem kolano jest stabilne wiązadła całe i nie widzi nic złego. Jego zdaniem problem jest z chrząstką zapisał mi 10 zabiegów (laser, magnetoterapie, ultradźwięki) no i Arthron complex. Powiem tak po tych zabiegach jest jeszcze gorzej odczuwam coś w rodzaju dyskomfortu w obrębie kolana oraz bóle z tyłu kolana które pojawiają się nawet gdy leże i mam wyprostowaną nogę… Proszę o jakieś rady!
- Sahij
- Wyga
Wiesz, diagnoza tutaj to trochę loteria, może ktoś Ci podpowie, a może zaprowadzi Cię to w większe kłopoty.
Skoro już prosisz o radę, to napisz coś więcej - co to za ból, kiedy się pojawia, czy się rozciągasz, czy nie, jak długo biegasz i takie tam. Może ktoś coś skrobnie wtedy.
Skoro już prosisz o radę, to napisz coś więcej - co to za ból, kiedy się pojawia, czy się rozciągasz, czy nie, jak długo biegasz i takie tam. Może ktoś coś skrobnie wtedy.
-
- Rozgrzewający Się
Zdaję sobie sprawę, że diagnoza tu to naprawdę loteria i tak naprawdę najlepiej zrobić rezonans, ale dobrze wiemy, że to nie takie proste:) ...co do objawów ból pojawia się w różnych momentach i ciężko powiedzieć kiedy czasem jak idę czasem jak leżę lub po prostu stoję... Biegam od lipca w tym czasie do listopada zaliczyłem 3 półmaratony plus jeden maraton ogólnie przebiegłem od lipca do listopada ponad 850 km Tak jak już pisałem na początku myślałem, że mam klasyczne objawy ITBS, ale ból z zewnętrznej strony kolana ustąpił więc w ferie ruszyłem znów w "drogę" przez pierwsze 6 dni biegałem po 5 km i wszystko było ok w niedziele zrobiłem 10 km i pojawił się ból z tyłu kolana:( Poszedłem do lekarza, ale jak pisałem wcześniej nic tam nie widzi specjalnego. Cały czas mam poczucie jakby ktoś z tyłu kolana mi wsadził kulkę i ona się tam nie mieści... ech miałem złamać 3h w maratonie, a zaraz sam się z(a)łamie:( Nawet jak to piszę to cały czas odczuwam tępy ból z tyłu kolana... Ma ktoś jakiś pomysł co dalej robić? Pozdrawiam
-
- Rozgrzewający Się
Radzę zmienić lekarza, miałeś robione usg kolana, a może trzeba wykonać artroskopię. Ja miałem zerwane więzadła i odczuwam to do dziś mimo zabiegu kolano już nie jest takie jak przed kontuzją
dołącz do mnie i używaj tylko torby ekologiczne świat będzie piękniejszy
- Marietto
- Stary Wyga
Pel pomysł na Ciebie może mieć dużo ludzi, którzy się znają na własnej pracy musisz ich tylko znaleźć, dać się porządnie zbadać co pewnie zajmie dobrą godzinę, zaufać im i się zacząć leczyć według solidnego rozpoznania. Tutaj możemy rozmawiać filozoficznie i dalej z tego nic nie będzie. Znajdź lekarza albo fizjoterapeutę, którzy widują regularnie biegaczy w gabinecie.
-
- Rozgrzewający Się
...oczywiście zgadzam się z Tobą w 100% problem jest tylko w tym, że ja już nie wiem któremu lekarzowi ufać bo każdy mówi mi coś innego... Czy zna ktoś w woj, Śląskim naprawdę godnego zaufania lekarza?