Ból stopy

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
lordmagic
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Niedawno skręciłem (chyba) kostke i od tego czasu (2 tyg.) odczuwam ból stopy (w tym miejscu http://ks_zenit.w.interia.pl/stopa.jpg ), jaka może być jego przyczyna ?

(Edited by lordmagic at 4:49 am on Aug. 19, 2005)
PKO
Awatar użytkownika
outsider
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Chyba czy skręcona??
Był uraz czy nie??
Możesz biegać czy nie?
Możesz stanąć na palcach bez bólu czy nie?
Możesz wygiąć max. do dołu stopę lub też max zgiąć grzbietowo (do siebie) bez bólu czy nie?

Jeśli odpowiedź jest negatywna na któreś z 3 ostatnich pytań to do kopytologa.

Jeśli tylko coś nieco dokucza to możesz zaryzykować przerwę (tydzień,dwa :niewiem: ), smarować bolące miejsce przeciwzaplną maśtygą + schładzać lodem (owiniętym jakimś gałgankiem aby nie podrażniać skóry) co 2-3godz na 10-15min.Można jeszcze robić sobie dodatkowo zimny prysznic przez kilka minut ale to raz dziennie(taka namiastka wirówki z rehabilitacji) Ograniczyć ruchliwość do niezbędnego minimum po czym zaliczyć propriocepcję
Czy da efekt to nie obiecuję, bo to co dokucza to zwie się chyba więzadełko, rzecz dosyć bolesna i wolno się gojąca.

(Edited by outsider at 4:49 pm on Aug. 19, 2005)
Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.
lordmagic
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Czy skręcona to nie wiem, ale podczas grania w piłke zaczepiłem korkami o kępe i cały ciężar ciała przeniosłem na zgiętą do wewnątrz kostke. Wtedy poczółem silny ból stawu skokowego.

- Chodzić moge normalnie.
- Przy bieganiu troszke boli.
- Stanąć na palcach mogę.
- Wygiąć do dołu i do góry też moge.

Ale

- Wyginając palce do góry mnie boli.
- Skręcając kostke w lewo lub w prawo, odczuwam ból.

Chodzę tylko w ściągaczu, i wysokich butach (do koszykówki).
Do smarowania mam fastum(ketoprofen), traumon(etofenamatum) i metindol(indometacinum), a dodatkowo używałem (50mg na dzień) też APO-DICLO(diclofenacum natricum).

(Edited by lordmagic at 5:56 pm on Aug. 19, 2005)

(Edited by lordmagic at 6:00 pm on Aug. 19, 2005)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ