objawy uszodzeń łąkotki

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Awatar użytkownika
anka150321
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

ja chiciałabym tylko zapytać jakie są objawy uszodzenia łąkotek?
ankaa15
PKO
InVictus
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ból,"strzelanie" podczas zginania,a w ostateczności blokowanie się kolana.
Awatar użytkownika
anka150321
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

a czy mozliwe jest żeby na usg cos takiego nie wyszło w wyniku było żę są bez uchwytnych zmian chyba że to jest coś innego chociaż objawy są identyczne
albo dopiero po badaniu łąkotki uległy uszkoszeniu bo kolano nie dziła tak jak powinno już od roku i nie aMM NADAL POJECIA CO TO JEST
ankaa15
InVictus
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ja właśnie wybieram się po skierowanie na usg,żeby sprawdzic kolana(jedno po operacji).Najlepiej miec rezonans ale ciężko się dostać.Pochodz po lekarzach,jeśli jeden Ci mówi,że nic nie jest ,a czujesz sie zle to idz do nastepnego.
Awatar użytkownika
anka150321
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

dzieki za radę ja mam wizyte we wrzesniu jeśli lekarz powie ze nic mi nie jest to wybiore sie dla pewności jeszcze do sportowego a jak kolano po operaqcji
ankaa15
InVictus
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Pozostawia wiele do życzenia ale chyba jest coraz lepiej.Najgorszy jest strach przed ćwiczeniem bo kto wie co się może stać:)A co do lekarzy to chodz do oporu.
Mi jeden powiedział"niech pan chodzi aż się zatnie",a drugi od razu wyznaczyl termin operacji.
Awatar użytkownika
anka150321
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

ja byłam już w sumie u trzech pierwszy chyba sam nie wiedział o co chodzi i dał mi skierowanie do kliniki jakiejs więc poszłam lekarz z kliniki jakby sie wogóle tym nie interesował powiedział żebym sama zadecydowała a tak wogóle to w kolanie mam jakies ciało półwolne i powiedział że jak chce miec blizne to moze mi otworzyc kolano ale to nie daje pewnosci poprawy tak mnie zniechecił to pomyslałam że to nie ma sensu a od ostatnij wizyty jest tylko gorzej chociazn stosuje sie do jego zaleceń teraz to nie tylko mi coś w kolanie przeskakuje ale nie moge czasmi go zgiąć i boli przy obciązaniu wczoraj byłam na pierwszym treningu bo kazał najkais czas przestac i na nastepnej wizycie powie co dalej ale ja nie mogłam już wytrzymać bo spotr to całe moje życie wieć pobiegałąm wczoraj i grałam w siatkówke bo własnie siatkówke trenuje dziś na dodatek przejchałam 25 km rowerem nie wiem wydaje mi sie że jak na początek  straczy zastanawiam sie czy może nie przeginam bo w sumie lekarz nie [popzwolił ale oni sami czasem nie wiedzą co powinnam a czego nie ale jeslli jutro obudze sie z bólem kolana jeszcze wiekszym nich dotychczas to zbastuje ale nie przestane dzieki
ankaa15
InVictus
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ilu lekarzy tyle opinii.Po operacji lekarz powiedział mi ,że właściwie to wszystko mi wolno.Na nastepnej wizycie,żebym wstrzymal sie z bieganiem.Ostatnio miałem mały wypadek na rowerze i chirurg jak się dowiedział o operacji to popatrzył na mnie z potępieniem ,że co ja w ogóle na rowerze robiłem(3 miesiace po)
Awatar użytkownika
anka150321
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

to przez ile masz tak pauzować ja sobie tego nie wyobrażam przerwac treningi od kilku dni biegam i dziś jak przyuszłam to z tą nogą nnie jest za dobrze może przegiełam z tym bieganiem i jazdą na rowerze nie wiem zobaczymy dalej
ankaa15
InVictus
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Rower ok ale jeśli chodzi o bieganie to hmmm powinienem sobie odpuscic (to sa słowa lekarza)
Awatar użytkownika
dianaaa
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

na rowerze możesz jeźić bo 2mies po operacji lekarz cały czas mi gadał o rowerze i pływaniu i moge wam owiedzieć że moj lekarz zna sie na rzeczy, ja 2 lata chodzilam do naszych lekarzy w Hajnowce byłam u 5 i w koncu stwierdzili ze udaje poteem pojechałam do białegostku i tam lekarz powiedzial ze mam zerwane Acl, i jak zajechalam spowrotem do hajnowki i ich oświecilam to powiedzieli ze nie trzeba nic robić że stabilność mamdobrą i ze nie mam zaniku mięśni, ale potem przyszedl do nas ksiądz po kolędzie i powiedzial zebym sie nie wyglupiała i dał mi namiar na dobrego lekarza, no i pojechałam bez żadnych zdjęć USG ani nic, pomacal kolano i sie zapytał gdzie moje mięśnie? poteem stwierdził że nie tylko wiezadlo mam zerwane ale tez i lakotke uszkodzoną i e bardzo prawdopodobne ze jeszcze jedno wiezadlo mam rozciagniete albo naderwane no i co sie okazalo po artroskopii, trafił w 10 miałam do tego rozsczepy kości i narośla na kościach które uciskały i szarpały nerwy jestem 7 mies po usunieciu łąkotki i 10 dni po przeszczepie ACL, co do swojego lekarza to jestem pewna w 100% ale mam tez swiadomość ze nawet najlepszym zdazaja sie wpadki. Jak byłam w szpitalu to przyjechała telewizja i potem mowili w TV ze w tym szitalu kolana robią super i ze pod wzgledem kolan nic zlego o tych lekarzach nie można powiedzieć robią ok 4000 oper. rocznie, niekturzy ludzie pokonuja 500km. jak chcesz sie czegoś wiecej dowiedziec to napisz.
------------------------------
g-g:1032759
Diana
Awatar użytkownika
anka150321
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

ten lekarz bez zdjęć powiedział co ci jest? ten u którego jas byłam oglądał zdjęcia czytał wyniki usg badał kolano i nadal nie bardzi wie chyba o co chodzija nie bardzo mam moiżliwość jeżdzenia po całej polsce w poszukiwaniu odpowiedniego lekarza wiem że w poznaniu też robią dobrze kolana bo moja znajoma miałą platykę więzadeł a jest opbecnie na AWF-ie i jest chyba dobrze
ankaa15
Awatar użytkownika
anka150321
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

zna ktos jakis sprawdzony sosób na ból kolana bo maści nic nie dają a kolanko boli a mój lekarz na urlopie
ankaa15
Awatar użytkownika
dianaaa
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

leki albo plastry przeciwbolowe dobre są tez zimne okłady w aptece mozna dostac za 20zl żelkę-okład, wklada sie do zamrazalki wyjmuje, kladziesz na kolano ręcznik potem żelke i powinno byc lepiej tak jak po krio
Diana
Awatar użytkownika
anka150321
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

dzięki leki nie bardzo pomagają spróbuję z tą żelką
ankaa15
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ