Witaminy

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Awatar użytkownika
Pontus
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Biegam dwa, trzy razy w tygodniu po 5 km.
Jakie witaminy ewentualnie odżywki powinienem sobie kupić ( chodzi o firmę i gotowe zestawy!) dodam jeszcze że oprócz biegania w tygodniu pływam i gram w tenisa tak więc właściwie codziennie uprawiam jakiś sport aerobowy

Pontus
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
ScamZ
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Jest taki preparat "sportenine" -on ma w sobie jakies tam sole mineralne i jest polecany przy uprawianiu sportu, poza tym możesz kupic koncenrat napoju izotonicznego- w nim napewno znajdziesz to czego potzrebujesz. Aha no i ważny jest magnez- dobry na skurcze, glukoza- wzmacnia serce...
Trudno nie wierzyć w nic..
Awatar użytkownika
chodziarz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Polecam Multi Tabs ok.25zl 100 tabletek. Oprócz tego możesz kupić rozpuszczalną witaminę C 1000mg i brac po pol tabletki dziennie. Mozesz wziac Magnez jesli jestes ogolnie zmeczony.
Let's win!
Awatar użytkownika
guiness
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Quote: from ScamZ on 3:59 pm on May 18, 2005
poza tym możesz kupic koncenrat napoju izotonicznego- w nim napewno znajdziesz to czego potzrebujesz.
A ja do tergo dorzucilbym jakis hipotonik (o wysokim stezeniu elektrolitow) i mieszal go z izotonikiem w stosunku (50/50). Izotonik zapobiega utracie elektrolitow, ktore sa glownie tracone w wyzszych temperaturach (ponad 30 stopni), tak wiec zaleca sie je w przypadku duzego ryzyka utraty elektrolitow. Hipotoniki sa srednio zmineralizowane(polwala to na szybsze przepompowanie wody z zoladka do krwioobiegu), to tez bez problemu mozna je laczyc z dodatkowymi suplementami (np. zele).
Co do kwesti firm to jest ich strasznie duzo na rynku np. aminostar, nutrend, maxim, x-iont, power bar. Ja osobiscie stosuje do jazdy na rowerze produkty x-iont (hipotonik speed oraz zele maraton i speed), z uwagi na latwa dostepnosc+jestem z nich bardzo zadowolny(przeszedlem rowniez przez inne i te jak narazie spisuja sie doskonale)
pozdrawiam
guiness
Prosze wejdz na http://www.pajacyk.pl - TO NIC NIE KOSZTUJE
MarcinS
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Cześć,

Ja mam swoje ulubione witaminy firmy NOW o nazwie "Special Two".
Podobno są to "sprasowane glony" - proszę się nie śmiać tak mówił pan w sklepie z odżywkami  
i dzięki temu nie są w większości wydalane. Cechą charakterystyczną ich jest to, że tak jak w innych specyfikach dostępnych w aptekach zawartość witamin w tabletce to zwykle ok 100% dziennego spożycia, tak w Special Two jest to 800%, 1600%, a kilka składników ma po 2500% zalecanego dziennego spożycia np:
Vitamin A (100% as Beta-Carotene) 10,000 IU 200%
Vitamin C (from Calcium Ascorbate) 500 mg 833%
Vitamin E (as d-alpha Tocopheryl Succinate) 200 IU 667%
Thiamine (Vitamin B-1) 50 mg 3333%
Riboflavin (Vitamin B-2) 50 mg 2941%
Vitamin B-6 (as Pyridoxine HCI) 50 mg 2500%
Vitamin B-12 (as Cyanocobalamin) 100 mcg 1667%

Mają też słabości Magnez 13% a Potas zaledwie 1% (ale np Aspargin za 5 zł daje kopa magnezowo-potasowego na zmęczony mózg i mięśnie :-))

Oprócz tego mają masęskładników, dla których dzienna dawka jest nieustalona, np: Boron, Vanadium, Inositol, Octocosanol, Rutin, Glutamic Acid, Papain (Papaya), Alfalfa, Rose Hips, Dicalcium Phosphate, Cellulose, Magnesium Stearate.

To tylko kilka, wyciąłem sporo, aby nie przynudzać, można zerknąć np tu: http://www.suple-shop.pl/catalog/produc ... ucts_id=97

Zapewniam, że dają kopa, mocz po nich świci w ciemnościach (jak to niektórzy pisali na forum biegajznami - można znaczyć trasę :))))
Pozdrawiam,
Marcin.
Awatar użytkownika
guiness
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

ja chyba jednak pozostane przy swoim produkcie. te witaminy maja strasznie duze ilosci witamin (jak dla niedzwiedzia :) ). mysle ze nadwyzka witamin tez nie jest ok
guiness
Prosze wejdz na http://www.pajacyk.pl - TO NIC NIE KOSZTUJE
ODPOWIEDZ