Problem z kostka

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Issued
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam,
Jestem nowy na forum, wiec prosze o wyrozumialosc.
Mam problem z kostka, a mianowicie, jakis czas temu (ok. 2tyg temu) bieglem do autobusu i wszystko bylo by ok, tylko ze jak wyszedlem wieczorem na godzinke biegania pojawil sie taki lekki bol przy stawianiu stopy, zbagitelizowalem to i teraz mi napuchlo :(
Dodam iz przy chodzeniu nic mnie nie boli jedynie jak podwijam palce u nogi i odginam stope do wewnatrz to pojawia sie lekki bol i wlasnie przy stawianiu stopy podczas biegu odczuwam dyskonfort :( Dodam jeszcze ze waze ok 70kg i jestem w trakcie przygotowan do maratonu, takze nie moge zabardzo opuszczac treningow :(

Proooosze o pomoc, Co to moze byc !? Jakies przemeczenie kostki ? Czy moze cos bardziej skomplikowanego ? Mial ktos cos podobnego ?

Czy mam sie udac do lekarza ? Czy moze wystarcza jakies masci i lód ? a moze zaprzestac biegania na pare dni ?

Pozdrawiam issued :P
PKO
Awatar użytkownika
dezo66
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 31:17
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Najlepsze rozwiązania nie zawsze są dla nas przyjemne - bo czasem trzeba zrezygnować z biegania na jakiś czas.

Warto pójść do lekarza, ale dobre sposoby to moczenie lodowatą wodą przez 30 min i maść chłodząca i wypoczynek + troche wiecej jeść białka by szybciej sie zregenerowało. Jeżeli chcesz by szybciej przeszło to lepiej zrezygnować na 3-5 dni z biegania, można to zastąpić - jakąś siłownią, korektywą tak by po prostu zastąpić na pare dni biegania czymś innym.
Wygrać wyścig z metrem M2 ? - https://www.youtube.com/watch?v=AsDMXatPHNA
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ