Uraz kolana
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Mój mąż uległ wypadkowi w pracy. Doznał urazu kolana. czytając wypowiedzi forumowiczów zdaje sobie sprawę, że właściwie nic na ten temat nie wiem. Proszę o opis co to jest srtroskopia i poradę gdzie się udać z tym problemem. Nadmieniam, że mąż mieł 3,5 tygodnia nogę w gipsie. Nie stwierdzono urazu kości. Co prawda na izbie przyjęć lekarz stwierdził pęknięcie przesunięcia, ale nie wiem, co to znaczy. Z kolei w przychodni lekarz poinformował nas, że nic takiego nie widzi. Po zdjęciu gipsu 2 tygodnie temu mąż miał ściąganą jeszcze dwukrotnie krew. Słyszałam coś o prof. Trzasce, ale nie mam żadnych namiarów. Poza tym proszę o podpowiedź jacy lekarze w obrębie Wielkopolski są godni zaufania (Rejon Pozań - Kalisz). Proszę o pilną odpowiedź na adres e-mail dmatw@op.pl
- Paunow
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Dr Trzaska przyjmuje w Puszczykowie pod Poznaniem. Byłam u niego ze swoim problemem, ale niestety jak dla mnie jest on bardzo gburowaty. Innymi słowy- niemily w obejściu.
Artroskopia to tzw. wziernikowanie stawu, polegające na "wsadzeniu" do kolana wziernika (światłowód zaopatrzony w kamerkę na końcu). Sa dwa rodzaje artoskopii- diagnostyczna i operacyjna. Najczesciej wykonuje sie obie jednoczesnie, tzn. jedna po drugiej. Ufam, ze nie musze tlumaczyc na czym ktora polega.
Niestety namiarow na lekarzy nie posiadam. Z tego co mi jeszcze wiadomo to bardzo dobrzy ortopedzi przyjmuja w Piekarach Śląskich.
Pozdrawiam.
Paulina
Artroskopia to tzw. wziernikowanie stawu, polegające na "wsadzeniu" do kolana wziernika (światłowód zaopatrzony w kamerkę na końcu). Sa dwa rodzaje artoskopii- diagnostyczna i operacyjna. Najczesciej wykonuje sie obie jednoczesnie, tzn. jedna po drugiej. Ufam, ze nie musze tlumaczyc na czym ktora polega.
Niestety namiarow na lekarzy nie posiadam. Z tego co mi jeszcze wiadomo to bardzo dobrzy ortopedzi przyjmuja w Piekarach Śląskich.
Pozdrawiam.
Paulina

W górach jest wszystko co kocham...