Nadwyrężony Brzuch

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Awatar użytkownika
GaLLAger
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Zaczolem trening ze strony
http://prace.sciaga.pl/27183.html
i po pierwszym razie najprawdopodobniej nadwyręzyłem sobie Mięśnie brzucha....tzn ból ma miejsce pod żebrami ...Aczkolwiek bólem się nie przejmuje tylko tym że nie moge zrobic nawet jednego BRzuszka...co z tym zrobic ...Leczyc? Przeczkac? Czy robić Sowe za okno :) z góry dziękuje za odpowiedz.
GAL
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
guiness
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

coz - nie nalezy sie przeforsowywac :)
ja bym sobie troszke odpoczal - jesli to nie jest nic powaznego to przejdzie samo
guiness
Prosze wejdz na http://www.pajacyk.pl - TO NIC NIE KOSZTUJE
Awatar użytkownika
Barbus
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witaj

Jeżeli wcześniej wogóle nie ćwiczyłeś mięśni brzucha, lub jeżeli miałeś długą przerwę, to wcale się nie dziwię, że po zastosowaniu takiej dawki ćwiczeń nie możesz teraz wykonać ani jednego skłonu. Metoda tam opisana pewnie jest i skuteczna, ale sam start powinien być nieco łagodniejszy, głównie liczba powtórzeń. Jak ćwiczysz pierwszy raz, to nic nie czujesz i wydaje Ci się, że bez problemu możesz zrobić jeszcze więcej powtórzeń, ale skutki tego wychodzą dopiero następnego dnia, albo jeszcze później. Ważny jest umiar, szczególnie na początku. Według mnie masz po prostu straszne zakwasy i jeżeli nie zrobiłeś sobie większej krzywdy (jakieś naderwanie mięśnii), to po kilku dniach ,lub nawet po tygodniu, powinno samo przejść. Zakwasy mięśni brzucha potrafią rzeczywiście boleć tak, że uniemożliwiają dalsze ich ćwiczenie przez jakiś czas.

Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
GaLLAger
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dzięki za odpowiedz...już faktycznie powoli przechodzi..POzdrawiam...
GAL
ODPOWIEDZ