weglowodany plus l karnityna
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Witam . Gdy biegam zawsze przed treningiem prawie pije napoj weglowodanowy . ale ostatnio zakupilem tez l karnityne ,by spalic tluszczyk ,ktory mi sie osadzil . Czy weglowodany tez moge stosowac czy tez odpuscic je na jakis az skoncze brac l karnityne?
- kisio
- Zaprawiony W Bojach
Masz zadanie domowe:
Znajdź choć jedno badanie naukowe, które by potwierdzało skuteczność l-karnityny w spalaniu tłuszczu.
A wciąganie napoju węglowodanowego (to fachowe określenie na wodę z cukrem, tak?) kiedy się chce spalić tłuszcz to jak popijanie kiszonej kapusty mlekiem z nadzieją na zatwardzenie.
Znajdź choć jedno badanie naukowe, które by potwierdzało skuteczność l-karnityny w spalaniu tłuszczu.
A wciąganie napoju węglowodanowego (to fachowe określenie na wodę z cukrem, tak?) kiedy się chce spalić tłuszcz to jak popijanie kiszonej kapusty mlekiem z nadzieją na zatwardzenie.
-
- Wyga
- Kontakt:
no tak masz racje ,ale o tak kupilem zobaczyc do sprawdzenia ta l karnityne ,bo to w sumie zadne tam pieniadze
-
- Wyga
- Kontakt:
ok spoko
heheh

- klosiu
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:40
Teoretycznie karnityna o ile pamiętam pośredniczy w rozbijaniu trójglicerydów czy tam w transporcie kwasów tłuszczowych do krwi.
Insulina (na której poziom wpływają bezpośrednio węglowodany) powoduje magazynowanie tłuszczu z krwi w komórkach tłuszczowych i formowanie trójglicerydów.
Dwa przeciwstawne działania.
To tak pomijając to że karnityna działa raczej tylko teoretycznie. Gdzie te czasy, gdy gosposiom domowym w Stanach sprzedawano w aptekach amfetaminę jako środek hamujący apetyt
.
Insulina (na której poziom wpływają bezpośrednio węglowodany) powoduje magazynowanie tłuszczu z krwi w komórkach tłuszczowych i formowanie trójglicerydów.
Dwa przeciwstawne działania.
To tak pomijając to że karnityna działa raczej tylko teoretycznie. Gdzie te czasy, gdy gosposiom domowym w Stanach sprzedawano w aptekach amfetaminę jako środek hamujący apetyt

The faster you are, the slower life goes by.
- apaczo
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:54
- Kontakt:
Poniżej podaję linka do "Czarnej listy niedziałających suplementów"
http://sportacademy.pl/smf/index.php?topic=59.0
http://sportacademy.pl/smf/index.php?topic=59.0
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.