Witam jestem nowy na forum lecz biegam od ponad roku niestety tylko po betonie zaczynałem z wagą 101kg po dwóch urazach kolana stopa neutralna obecna waga 83kg
1-rekonstrukcja więzadła krzyżowego prawego
2-wapolaryzacja więzadeł oraz usuniecie części łękotki
Zaczynałem biegać w tanich butach pumy lecz po ok.10 treningach na dystansie 4km zaczęły się problemy bólowe po lekturach dostępnych w Internecie postanowiłem zakupić buty najlepsze jakie mieli z dobrą amortyzacją wybór padł Nike lunarglide przez trzy miesiące super ból ustąpił dystans podwoiłem waga ok. 90kg nadeszła zima jak było w miarę odśnieżone biegałem w Nike lecz przy gorszych warunkach w zwykłych butach zimowych waga znowu w dół 78kg i tak do lutego stwierdziłem ze wagowo już jest dobrze przestałem biegać i waga znowu up teraz jest 83kg i historia od początku po miesiącu ból powrócił i tu moje pytanie po lekturze tego forum odniosłem wrażenie ze na początek powinno się biegać w butach bez amortyzacji i upadać na śródstopie wiec ok. ale po pierwszych metrach w takich butach ból kolan jest nie doniesienia tak jak i stóp oraz kręgosłupa wiec postanowiłem ze pobiegnę po trawniku trochę lepiej lecz żadnej przyjemności z biegu
Może któryś z lepiej doświadczonych kolegów mógłby mi cos poradzić zamierzam kupić nowe buty ASICS CUMULUS 14 czy to dobry wybór ??? czy może gdzie indziej leży problem? z góry mówię nie mam możliwości biegania po lesie gdyż ze względu na moją praca przeważnie biegam w godzinach nocnych pomiędzy 22:00 a 24:00
ból podczas biegu kolano po kontuzji
- mariuszbugajniak
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37.29
- Życiówka w maratonie: 2.59.02
ja bym na twoim miejscu kupił faas 500 i zaczął uczyć się biegac ze śródstopia
ale to tylko moje zdanie
ale to tylko moje zdanie