Ból serca podczas biegania i nie tylko

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
WyBiegMy
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Cześć,

mam pewien problem. Mianowicie: od jakiś 5 dni, podczas biegania dosyć mocno boli mnie serce ( sam mięsień, nie gdzieś obok ), czuje jakby mocny ucisk. Na szczęście nie przeszkadza mi to w bieganiu, ale jest dosyć nieprzyjemne. Co najśmieszniejsze, ból nie pojawia się od razu po rozpoczęciu biegu, tylko po 5/7 minutach, a znika natychmiast po skończeniu. Podczas, że tak powiem "spoczynku", kompletnie nic nie czuję. U lekarza dawno nie byłem, chyba od czasu kiedy zacząłem biegać nawet ( wizyta u pielęgniarki w sprawie bólu kolana po W-Fie się nie liczy ;p ). Jeśli chodzi o intensywność, to raczej duża, nie jestem już amatorem i biegam 6 razy w tygodniu - 5x 7,2 km + raz w tygodniu dłuższe wybieganie ( ok.15 km ). Miałem już taki sam problem, jakieś 3/4 miesiące temu, ale potrwało to trochę i minęło, więc chyba nie jest to skutek przetrenowania...

Co może być tego przyczyną ?

Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedzi

P.S Jeśli stworzyłem bez sensu nowy temat to przenieście, ale na widok 133 stron trochę odechciało mi się w tym grzebać :D
PKO
Awatar użytkownika
Eddie
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Idź jednak do lekarza i niech robią Ci ekg, próby wysiłkowe czy co tam jeszcze będzie konieczne. Igranie z sercem raczej nie jest dobrym rozwiązaniem ;)
michal90
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 00:45:57

Nieprzeczytany post

Mogą to być skutki przetrenowania, ale skoro sam to wykluczasz, to jak najbardziej konieczna wizyta u lekarza.
Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ