ból w okolicach biodro-pachwina
- XerOssa
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 42,30
- Życiówka w maratonie: brak
Witam, mam 16 lat i mam problem z bolem pojawiającym sie w trakcie i po bieganiu. Równiez przy chodzeniu jezeli prawa noga(ta ktora mnie boli) jest "z tyłu " to boli w okolicy biodra-pachwiny. Mogło byc to spowodowane graniem w piłkę bez rozciągania(więcej tego nie powtórzę) lub po prostu nie dostatecznym rozciąganiem przed długim intensywnym treningem. Jak wyleczyć się z takiej kontuzji?? nie biegam od 3 tygodni, bylem u chirurga doradzi mi nie bieganie przez miesiąc. Ja próbowałem truchcików i taki sam ból jak zawsze. Proszę doradzić jakieś rozciąganie co dziennie. Raczej nie skorzystam z maści chyba, ze nie będa drogie.
- jsduga
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Mogłeś sobie naciągnąć pachwinę lekko, o co nie trudno bez rozgrzewki przy piłce nożnej.
Kiedyś miałem podobnie, to smarowałem miejsce bólu Naproxenem. Tani jest, ale skuteczny.
Jakie ćwiczenia na rozciąganie. Ja bym się wstrzymał jakiś dzień jeszcze z rozciąganiem, bo możesz sobie więcej szkody narobić niż pożytku. Przykładowe ćwiczenia to zwyczajne rozciąganie nóg w opadzie tułowia, wymachy biodrami. Nie umiem Ci tego nakreślić, bo to na w-f podstawowe ćwiczenia. Cokolwiek, co pobudza mięśnie, ogólnorozwojowe ćwiczenia w dużym stopniu ograniczą ryzyko na niepotrzebne kontuzje.
Kiedyś miałem podobnie, to smarowałem miejsce bólu Naproxenem. Tani jest, ale skuteczny.
Jakie ćwiczenia na rozciąganie. Ja bym się wstrzymał jakiś dzień jeszcze z rozciąganiem, bo możesz sobie więcej szkody narobić niż pożytku. Przykładowe ćwiczenia to zwyczajne rozciąganie nóg w opadzie tułowia, wymachy biodrami. Nie umiem Ci tego nakreślić, bo to na w-f podstawowe ćwiczenia. Cokolwiek, co pobudza mięśnie, ogólnorozwojowe ćwiczenia w dużym stopniu ograniczą ryzyko na niepotrzebne kontuzje.
"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą."