kolagen
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
witam mam pytanie...lekarz zalecil mi spozywanie kolagenu...w jakich pokarmach on sie znajduje? jak nazywaja sie leki ktore go zawieraja chodzi mi o dokladne nazwy....
tedyboys
- rono
- Zaprawiony W Bojach
Cześć tedyboys! O.K. Lekarz zalecił ci spożywanie kolagenu. Po co? Jaki lekarz? Internista? Neurolog? Traumatolog? Ginekolog? Dentysta? Ile masz lat? Uprawiasz biegi długodystansowe? Jak długo? Masz jakieś problemy ze stawami? A może ten lekarz chce, abyś za parę lat miał podagrę? I lekarz Ci nie powiedział, w jakich pokarmach jast dużo kolagenu? I nie przepisał Ci żadnych preparatów kolagenowych? To co to za lekarz? Dobrze, że masz komputer, bo kiedy odpowiesz na moje pytania, znajdzie się na tym forum ktoś, kto Ci pomoże. Tylko po co płaciłeś co miesiąc składki na ubezpieczenie zdrowotne? Ale to już jest pytanie systemowe. Czekamy na więcej informacji od ciebie! Pozdrowienia!
-
- Stary Wyga
Hehe, pewnie ginekolog.
Rono, niektórzy pacjenci tak się boją lekarza, że uciekają zanim ten przypisze receptę, nie mówiąc o wytłumaczeniu jak mają lek zażywać i po co. Może autor wątku też z tych bojaźliwych?
Rono, niektórzy pacjenci tak się boją lekarza, że uciekają zanim ten przypisze receptę, nie mówiąc o wytłumaczeniu jak mają lek zażywać i po co. Może autor wątku też z tych bojaźliwych?
- rono
- Zaprawiony W Bojach
Kurka, chodzi o to, by jakoś skonkretyzować objawy, przyczyny itp., żeby ludzie z doświadczeniem coś napisali. Posty typu "mam szesnaście lat i lubię się ryćkać, co robić" nie dają nam szansy na sensowną pomoc. Sorry, tak to pojmuję. Zdrowia!
-
- Rozgrzewający Się
mam 19 lat ,bylem u lekarza sportowego zalecil mi to na stawy.. biegam dlugie dystanse...w zasadzie lekarz powiedzial mi ze mam robic jakie kurze lapki ale nie mam za bardzo na to czasu ...wolalbym brac kapsulki lub tabletki i wlasnie tu prosze o pomoc czy ktos zna jakies bardziej przyzwoite potrawy albo nazwe lekow ...wystarczy czy cos jeszcze?? aha lekarz zalecil mi to na bol w biodrach...
tedyboys
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 36:40
- Życiówka w maratonie: 3:08:48
Czytam: "ból w biodrach" i przypomina mi się mój przypadek. Okazało się, że ból powodowały niepotrzebne naprężenia mięśni podczas spoczynku i wystarczyło naciąganie, nakłuwanie i odpowiednie ćwiczenia.Quote: from tedyboys on 10:58 pm on July 6, 2004
mam 19 lat ,bylem u lekarza sportowego zalecil mi to na stawy.. biegam dlugie dystanse...w zasadzie lekarz powiedzial mi ze mam robic jakie kurze lapki ale nie mam za bardzo na to czasu ...wolalbym brac kapsulki lub tabletki i wlasnie tu prosze o pomoc czy ktos zna jakies bardziej przyzwoite potrawy albo nazwe lekow ...wystarczy czy cos jeszcze?? aha lekarz zalecil mi to na bol w biodrach...
Nie chcę podważać decyzji lekarza, ale czasem również warto zasięgnąć opinii specjalisty zajmującego się terapią dysfunkcji narządu ruchu.
Bieganie, odtrutka doskonała!
-
- Rozgrzewający Się
ten lekarz mieszka 200km od mojego domu wiec nie bede jechal po to zeby spytac go o leki kapsulki ktore zawieraja kolagen lub przepis na kurze lapki!!....chodzi mi o to ze moze ktos z obecnych na forum chodz troche zna temat i pomoze mi...bylem w aptece ale pani z apteki nie wiedziala ,,,byc moze ktos z forum kiedy bral cos zwiazanego z kolagenem i o to mi chodzi...inaczej bym tu nie pisal ....

tedyboys
-
- Rozgrzewający Się
chodzi mi tylko o to nie chcem zeby ktos diagnozowal mi przez internet co mi dolega bo bylem u 3 lekarzy i juz wiem o co chodzi....prosze tylko odpowiedz na moje pytanie z kolagenem nic wiecej nie chceM!!!!!
tedyboys
- outsider
- Zaprawiony W Bojach
Preparat z kolaganem produkuje firma Sportatut:
http://www.sportatut.com.pl/sport/
Nie wiem czy to jest dokładnie ten, który zalecił Tobie lekarz. Można go łatwiej dostać, w sklepach z odżywkami dla sportowców niż w aptekach.
A tutaj: dyskusja o pokarmach i kolagenie.
http://www.sportatut.com.pl/sport/
Nie wiem czy to jest dokładnie ten, który zalecił Tobie lekarz. Można go łatwiej dostać, w sklepach z odżywkami dla sportowców niż w aptekach.
A tutaj: dyskusja o pokarmach i kolagenie.
Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.
-
- Zaprawiony W Bojach
ja bym proponował coś takiego:
http://www.nutrend.pl/gelart_caps.html
czysty hydrolizat - bardzo dobre na stawy.
kolagen z Olimpu jest niezły ale mniej skuteczny, tak naprawdę to chyba jest tam jakieś 30-35% hydrolizatu... dobry raczej na włosy a nie na stawy...
pozdrawiam
http://www.nutrend.pl/gelart_caps.html
czysty hydrolizat - bardzo dobre na stawy.
kolagen z Olimpu jest niezły ale mniej skuteczny, tak naprawdę to chyba jest tam jakieś 30-35% hydrolizatu... dobry raczej na włosy a nie na stawy...
pozdrawiam
[i]The things you own end up owning you.[/i]
- Ralphi
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Gelard Nutrendu !!!! Gelard Nutrendu !!!!
Istota ludzka powinna umieć zmieniać pieluszki, zaplanować inwazję, zarżnąć wieprza, sterować statkiem, zaprojektować budynek, napisać sonet, (...), ugotować smaczny posiłek, walczyć skutecznie, umrzeć bohatersko. Specjalizacja jest dla insektów.
- Ralphi
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
rono, ależ to jest po Polsku
Gelard to nazwa specyfiku (chydrolizat żelatyny) a Nutrend to nazwa firmy, który go produkuje.

Istota ludzka powinna umieć zmieniać pieluszki, zaplanować inwazję, zarżnąć wieprza, sterować statkiem, zaprojektować budynek, napisać sonet, (...), ugotować smaczny posiłek, walczyć skutecznie, umrzeć bohatersko. Specjalizacja jest dla insektów.