Ból kolano-kręgosłup

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
michal90
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 00:45:57
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam !
Zwracam się do Was drodzy forumowicze-biegacze, zanim zasięgnę opinii lekarza, który powie mi, że mam przestać biegać i smarować maścią..
Od ok. tygodnia pojawił się u mnie ból w czasie biegu i czasem podczas chodzenia. Występuje z tyłu lewej nogi na wysokości kolana, w miejscu zaznaczonym na zdjęciu. Ból ten promieniuje od kręgosłupa (czerwone miejsce na zdjęciu).
Dodam, że mam 22 lata, 177 cm. 67 kg, stopa normalna. Mam skoliozę. Biegam od stycznia tego roku. Obuwie: Kalenji Ekiden 75.
W ostatnim czasie biegi głównie po asfalcie. Od kiedy pojawił się ból staram się biegać po bardziej miękkim poboczu.
Proszę o radę, co to może być i jak z tym postępować.

Z góry wielkie dzięki za wszelkie podpowiedzi. :usmiech:
Pozdrawiam !
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Obrazek
PKO
Awatar użytkownika
rydel
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Kurcze, ciężko mi coś konkretnego doradzić, bo niestety nie mam w tym zakresie zbytniej wiedzy (choć mam niby mamę rehabilitantkę, więc coś tam powinienem wiedzieć...). Weź spróbuj może poczytać sobie ten artykuł o bólach kolana, o ich możliwych źródłach itd., a ewentualnie także wybrać sobie jakiś program rehabilitacyjny na kolana, z tego samego portalu. Weź sprawdź, a nuż okaże się to przydatne;)
michal90
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 00:45:57

Nieprzeczytany post

rydel pisze:Kurcze, ciężko mi coś konkretnego doradzić, bo niestety nie mam w tym zakresie zbytniej wiedzy (choć mam niby mamę rehabilitantkę, więc coś tam powinienem wiedzieć...). Weź spróbuj może poczytać sobie ten artykuł o bólach kolana, o ich możliwych źródłach itd., a ewentualnie także wybrać sobie jakiś program rehabilitacyjny na kolana, z tego samego portalu. Weź sprawdź, a nuż okaże się to przydatne;)
Dzięki za przydatne informacje, ale w tym przypadku mi nie pomogą. Rozmawiałem z kilkoma osobami i może to być naciągnięte ścięgno.
Nie ma nikogo na forum, kto by coś mógł widzieć na ten temat ??
Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ