Dieta biegacza.
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam mam 17 lat ważę 50 kg i mam wzrostu około 170 cm.Mam takie pytanko do was myślę że pomożecie.Co ja mam jeść aby podczas dnia biegowego nie ubywało mi nadal kilogramów a lepiej aby trochę przybyło tak abym po paru miesiącach miał wagę chociaż 70 kg.Liczę na waszą pomoc w można powiedzieć nawet ułożeniu dziennego jadło spisu bo sam jakoś nie bardzo orientuje się w tym temacie a tez jest on ważnym czynnikiem podczas biegania itp
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam,
policz swoje dzienne zapotrzebowanie na kalorie a później w dzień biegowy dodaj do swojego dnia tyle kalorii ile spalasz podczas swojego biegu. To powinno zatrzymać ubytek Twojej masy ciała.
policz swoje dzienne zapotrzebowanie na kalorie a później w dzień biegowy dodaj do swojego dnia tyle kalorii ile spalasz podczas swojego biegu. To powinno zatrzymać ubytek Twojej masy ciała.
No pain, no gain
- lapka88
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:47:14
- Życiówka w maratonie: 04:10:12
Jeżeli zależy Ci na przybraniu masy to dieta wysokobiałkowa by się przydała. I tak jak napisał gremlina w dni kiedy spalasz więcej kalorii musisz dać skądś je organizmowi.
Dużo białka ma np. pierś z kuraka, ryby, ryż itd. Popatrz sobie na stronkę www.ilewazy.pl Tam masz wyszczególnione ile co ma kalorii i składników odżywczych.
Edit: od siebie dodam jeszcze, że w Twoim wieku chodziłem często na siłownie i zależało mi bardzo na nabraniu masy. Pomogło mi wtedy jedzienie takich rzeczy jak:
-biały ser(obojętnie jaki)-śniadanie lub kolacja
-tuńczyk(sałatki rożnego rodzaju), lub na bułkę
-pieczywo typu graham
-płatki owsiane
-banany
Ogólnie jadłem dużo i często. Wtedy z ok. 75kg w rok osiągnąłem wagę 90kg więc nie ma co przesadzać.
Na dzisiaj ważę niecałe 80kg i jestem zadowolony
Dużo białka ma np. pierś z kuraka, ryby, ryż itd. Popatrz sobie na stronkę www.ilewazy.pl Tam masz wyszczególnione ile co ma kalorii i składników odżywczych.
Edit: od siebie dodam jeszcze, że w Twoim wieku chodziłem często na siłownie i zależało mi bardzo na nabraniu masy. Pomogło mi wtedy jedzienie takich rzeczy jak:
-biały ser(obojętnie jaki)-śniadanie lub kolacja
-tuńczyk(sałatki rożnego rodzaju), lub na bułkę
-pieczywo typu graham
-płatki owsiane
-banany
Ogólnie jadłem dużo i często. Wtedy z ok. 75kg w rok osiągnąłem wagę 90kg więc nie ma co przesadzać.
Na dzisiaj ważę niecałe 80kg i jestem zadowolony