Witam serdecznie wszystkich biegaczy,mam lat 16,waże 64Kg

otóz mam problem,być moze nie jest on aż tak poważny albowiem ja sie martwie,juz przechodze do rzeczy:od jakiegoś czasu zaczałem tak na poważnie interesować sie bieganiem,można powiedzieć że pokochalem ten sport ale jak biegam,jest niska czy wysoka intensywność treningu to czuje (nie podczas ''każdego'' biegania) jakby lekkie kłucie w klatce piersiowej,zaraz przy sercu,dokładnie tego określić nie mogę,kłucie nie narasta ale jest przez jakiś okres biegania np biegne pierwszy 1Km nie pojawia się to lekkie kłucie potem się one pojawia i tak kłuje powiedzmy przez kolejne 2Km przebiegne to dwa i kłucie ustaja potem biegne np kolejne 2Km i kończe bieg wtedy już bez kłucia,to o to lekkie (przepraszam za powtarzanie słowa) kłucie nie zwiększa się,nie powoduje większych problemów zdrowotnych podczas biegania,nie mam zawrótów głowy,bólu klatki piersiowej z tego co mi wiadomo to jestem zdrowy jak ryba,ale się nie pokoje,martwie tym lekkim kłuciem,a jak dotąd sobie nie przypominam sobie by coś takiego mnie spotkało podczas uprawiania innego sportu,wysiłku fizycznego,być może to kłucie jest normalnie u biegaczy,serce się nie przystosowało że tak powiem do biegania czy coś takiego,dodam iż puls najprawdopodobniej mam w normie,sprawdzam to np biegnąć i rozmawiając podczas biegu swobodnie wychodzi na to że jest dobrze,cisnienie,nie czuje się dziwnie czy coś w podobie więc chyba mam w porządku.Aczkolwiek nadal nie rozumiem tego kłucia,aaa i dodam iż nie za każdym razem gdy biegam takowe kłucie nastepuje,np przedwczoraj biegam i mnie nie kuło w ogóle,dzis biegam i mnie kuło przez jakiś okres biegania.
Proszę Mi wytłumaczyć,powiedzieć o co chodzi z tym,jestem początkowym biegaczem,funkcji zdrowotnych biegania ogólnej medycyny jeszcze nie ogarnałem :/ prosze nie wysyłać do lekarza hehe

,najlepiej by było tylko wytłumaczyć,będę naprawdę bardzo wdzięczny za pomoc w udzieleniu odpowiedzi:
Przepraszam jeżeli moja wypowiedz nie jest napisana tak zrozumiała :/ ale nie umiałem inaczej jej sformułować -
JESCZE POWIEM ŻE Z DWA LATA TEMU POPALAŁO SIE PAPIEROSKI I SIE ĆWICZYŁO NA SIŁOWNI ALE ZMĄDRZAŁEM I NIE PALE
Dziękuję.Pozdrawiam