Dieta do sprawdzenia

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Striwar
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam od jakiegoś czasu zacząłem biegać. Dokładnie od dwóch tygodni, nie znam odległości na jakieś biegam bo tego jeszcze nie mierzyłem, ale spokojnym tempem tak około 15 minut, a rekord 18:17:19. Dziwne, ale po tym biegu mogłem dalej biec, ale nie chciałem tak się przeciążać. Ale mam pewien problem ponieważ po takim długim biegu jest mi zimno. Pomimo tego, że na zew. temperatura wynosi jakieś 24 stopnie to mam wilgotną skórę i po biegu muszę szybko ubierać bluze, i za jakiś czas przechodzi, czy to normalne ? Dodam, że waże 49 kg. wzrost 172.
Moja dieta z jednego dnia:(weekend bo w tygodniu jest trochę inaczej bo szkołą itd)
Śniadanie : Dwa jajka smażone na szynce drobiowej do tego 2 kromki chleba pełnoziarnistego.
II Śniadanie : Dwie kromki chleba pełnoziarnistego + szybka drobiowa + ser + czasem jakieś dodatki i jabłko do tego lub banan.
Obiad: Przewaznie jakieś mięsko+kartofle lub kasza+surówka
Później robię sobie koktajl:Np:6Truskawek+Banan+Garśc orzechów z pestkami dyni, rodzynkami i żurawiną.Wszystko robie blenderem dodaje wody i piję
Kolacja:to wiadomo jakieś kanapki,czasem kiełbaska smażona.

Mam problem,a le nie wiem czy po biegu pic izotonik, bo mam tez problemy z jelitami i nie wiem czy mi to ich nie podrażni.

Co sądzicie o moim odżywianiu?
Aaa i biorę tez magnez, bo od jakiegoś czasu strasznie mi drgają powieki :)
PKO
jass1978
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:42

Nieprzeczytany post

W sumie nie ma się do czego przyczepić. Może tylko ta kiełbasa smażona na kolację... Ale jak nie masz problemów ze snem to ok.
Awatar użytkownika
giggsy11
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Jak na moje to słabe śniadanie. Powinieneś dać więcej dobrych węglowodanów, płatki owsiane na śniadanie bardzo dobre są. No i na pewno dadzą Ci powera na cały dzień, a tego potrzebujesz. Kiełbasa i chleb na kolację to również nie za trafny pomysł, dałbym na ostatni posiłek przed snem jakąś rybkę, jajka, czy twaróg. Brak w diecie zdrowych tłuszczy, które są niezbędnym elementem tej układanki. Mało warzysz coś, bierz się za jedzenie chłopie. :hej:
"jeżeli czegoś bardzo chcesz to niezbyt odległe to jest"
Awatar użytkownika
Aśka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 01:01:11

Nieprzeczytany post

Jak dla mnie to sporo do zmiany, poczawszy od za duzej ilosci miesa, ktore masz w kazdym posilku. I zero warzyw niemal... Powinny byc w kazdym posilku, okolo piec porcji dziennie. U Ciebie jest tylko surowka, podczas gdy powinny kazdorazowo zajmowac polowe talerza. I nie to samo, tylko caly stragan po kolei :-)
Ciawaraz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Czy ktoś zwrócił uwagę z was doradzajavyvh ile on warzy 49 kg przy 172 wzrostu jedz chłopie wiecej i nie bedzie tobie zimno
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
ZwycięscySąZrobieniZczegośCoZnajdujeSieWGlebiNichSamych-PragnienieMarzenieWizjaMuszaMiecWytrzymaloscDoOstatniejMinuty,
MuszaBycTrocheSzybsiMuszaMiecUmiejetnosciIWole
AleWolaMusiBycMocniejszaNizUmiejetnosci 
Ciawaraz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Aska mówisz mu o warzywach owocach ktore nie maja prawie kalori on ma niedowage jego bmi to 16,6 , radzę tobie kolego cos z tym zrobic bo to szybka droga do anemi i wyniszczenia organizmu do tego przy takiej niskiej wadze zaczął biegac musisz ładować w siebie wiecej kalori
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
ZwycięscySąZrobieniZczegośCoZnajdujeSieWGlebiNichSamych-PragnienieMarzenieWizjaMuszaMiecWytrzymaloscDoOstatniejMinuty,
Ciawaraz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

I zrób sobie badania krwi
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
Striwar
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

No badanie krwi miałem robione 2 razy przed bieganiem i było OK, teraz też sobie we wtorek zrobię. Nie wiem co się stało, ale po ostatnim razie w którym biegałem najdłużej zaczęły mi drżeć mięśnie rąk i trzęsą mi się trochę ręce, a na dodatek wszystko mnie trochę pobolewa... Wiem, że to nie forum lekarzy, ale może spotkaliście się z czymś podobnym ? I na dodatek jakoś szybko mi bije serce, 15 minut po biegu miałem 96.
Z góry dzięki jeśli ktoś miał coś podobnego.
A tak a propos mojego odżywiania, jestem dość młody, ale naprawdę uwierzcie mi, że jak się teraz odżywiam to jest naprawdę dobry krok. Kiedyś jak miałem niedobry obiad to brałem kasę kupowałem 2 snickersy, do popitki cola i tak często miałem. Ale doszły problemy z żołądkiem i to mi nawet chyba na dobre wyszło, bo już się dobrze odżywiam.
gremlina
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Zacznijmy od początku.
Jeśli chcesz przytyć (zdrowo) a nie zalać się tłuszczem powinieneś policzyć sobie zapotrzebowanie na kalorie i do tego dodać jakieś 300-500kcal i w razie co skorygować obliczenia po około 2tyg. jeśli zobaczysz jak szybko idzie Ci waga w górę około 1 kg /tydzień powinno być OK (policz kalorie oddzielne w dniu treningu i oddzielnie w dniu bez treningu - w dniu treningu możesz dodać to co spalisz podczas treningu).

Twoje zapotrzebowanie na kalorie to (nie wiem ile masz lat) ale tak na szybko:

CPM = 2470 kcal
Białko około 70g
zdrowe tłuszcze około 68g
węglowodany około 390g

rozłóż to na około 5 posiłków co 3 godziny (z tym ,że na kolację najlepsze jest połączenie białka z tłuszczami z jak najmniejszą ilością węglowodanów)

Striwar pisze:No badanie krwi miałem robione 2 razy przed bieganiem i było OK, teraz też sobie we wtorek zrobię. Nie wiem co się stało, ale po ostatnim razie w którym biegałem najdłużej zaczęły mi drżeć mięśnie rąk i trzęsą mi się trochę ręce, a na dodatek wszystko mnie trochę pobolewa... Wiem, że to nie forum lekarzy, ale może spotkaliście się z czymś podobnym ? I na dodatek jakoś szybko mi bije serce, 15 minut po biegu miałem 96.
Z góry dzięki jeśli ktoś miał coś podobnego.
A tak a propos mojego odżywiania, jestem dość młody, ale naprawdę uwierzcie mi, że jak się teraz odżywiam to jest naprawdę dobry krok. Kiedyś jak miałem niedobry obiad to brałem kasę kupowałem 2 snickersy, do popitki cola i tak często miałem. Ale doszły problemy z żołądkiem i to mi nawet chyba na dobre wyszło, bo już się dobrze odżywiam.
No pain, no gain
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ