Hialgan/Synvisc

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Awatar użytkownika
krzyszt0f
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Bedzie krotko - lekarz zdiagnozowal chondromalacje prawego kolana, przepisal Dicloratio i Piascledine, skierowal na magnetronik (cokolwiek to jest). Stwierdzil, zeby sie za bardzo nie martwic i ze "jeszcze bede biegal maratony" (koniec cytatu). Powiedzial, ze gdy nie bedzie poprawy to zawsze zostaje zastrzyk - ostatnio stosowal go w czterech przypadkach i jest zadowolony z efektu (jest lekarzem pierwszoligowego zespolu i aplikowal zastrzyki po calosezonowych przeciazeniach).

Nie oczekuje cudow od samego tylko lykania swinstw i powoli przygotowuje sie na zastrzyk. :(

Czy ktos kiedys stosowal Hialgan/Synvics, w jakim stopniu to pomoglo i na jak dlugo?

Dzieki za odpowiedz.
New Balance but biegowy
cwks
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Lekarze w moim przypadku zadecydowali, że powinnem brać hialgan w zastrzykach. Jednak po przejściu kolejnych badań stwierdzono, że jednak nie musze. Tylko że ja kupiłem już 5 opakowań tego leku i nie wiem teraz w jaki sposób moge go komuś odsprzedać. Jeżeli macie jakieś pomysł to dajcie znać!!
cwks
marcin83
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

jak dla mnie synvisc jest ok.
pomógł mi a kupiłem go przez internet w normalnej aptece. zadzwoniłem i babka mi wszystko przygotowała. super szybko i najważniejsze, że działa!
polecam zadzwonić pod 089 533 56 59 albo wejść na ich stronkę www.aptekagdanska.pl
i dowiedzieć sie wiecej
pozdro
marcin
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Spotkalem sie z opinia ze kwas hjalurowy (?) dziala korzystnie w przypadku zuzytych kolan .
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
Awatar użytkownika
fotman
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Mi pomógł swego czasu.
Ból kolan dolegał mi przez kilka lat i narastał. W końcu miałem taki stan, że nie byłem w stanie wstać po kucnięciu. Ból kolan znikł po kilku tygodniach od ostatniego zastrzyku. Zastrzyki były połączone z laseroterapią.
marcin83
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

marcin83 pisze:jak dla mnie synvisc jest ok.
pomógł mi a kupiłem go przez internet w normalnej aptece. zadzwoniłem i babka mi wszystko przygotowała. super szybko i najważniejsze, że działa!
polecam zadzwonić pod 089 533 56 59 albo wejść na ich stronkę www.aptekagdanska.pl
i dowiedzieć sie wiecej
pozdro
marcin

informuje ze na aptekagdanska.pl cena już wynosi koło 1300zł ale to i tak taniej niż w innych aptekach bo tam chcieli az 1600zł!
mi pomógł ale wydatek muszę przyznać jest spory..
Awatar użytkownika
Paunow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ja mialam iniekcje dostawowe z preparatu OST - tez kwas hialuronowy. Zadowolona bylam przez ponad pol roku z zycia bez bolu kolana.
W górach jest wszystko co kocham...
ODPOWIEDZ